Projectes

Previous Next

La Fundació Reddis i la Fundació "La Caixa", a través de Caixabank, concedeixen un ajut al projecte LLARS FAMILIARS per a la rehabilitació d'habitatges Socials a Reus.

Reus, X de juny de 2024- El passat divendres, 7 de juny, la Fundació Reddis i la Fundació "la Caixa", a través de Caixabank, van signar un acord de col·laboració per donar suport al Projecte LLARS FAMILIARS HSJ SCCL.L'acte de signatura va comptar amb la presència de mossèn Josep Moreno Espinosa, impulsor del projecte, Carme Buixeda, responsable de la Comissió Social de la Fundació Privada Reddis, Valero Camps, vicepresident de la Fundació Privada Reddis i Montserrat Mallafrè, directora Directora Banca d'Institucions Tarragona. 

 

LLARS FAMILIARS HSJ SCCL és una cooperativa d'iniciativa social i sense ànim de lucre que treballa per garantir el dret a l'habitatge a persones i famílies que no poden accedir al mercat convencional. La cooperativa adquireix, lloga o rep cessions d'habitatges que després ofereix en ús als seus socis demandants en condicions molt favorables i amb garantia de permanència. L'objectiu del projecte és empoderar els beneficiaris i implicar-los activament en la resolució del seu problema d'habitatge.

 

 

Actualment, LLARS FAMILIARS HSJ SCCL administra un total de 16 habitatges que donen sostre a més de quaranta persones, i té una llista d'espera de 46 unitats familiars. La seva activitat es concentra principalment a Reus, tot i que també opera a poblacions veïnes. La col·laboració permetrà la rehabilitació d'un immoble degradat al barri del Carme per a obtenir 5 nous habitatges socials destinats a famílies vulnerables.

 

L'ajut concedit es destinarà a la rehabilitació d'un immoble degradat situat al barri del Carme de Reus, amb l'objectiu d'obtenir cinc nous habitatges socials. Aquesta rehabilitació permetrà obtenir habitatges dignes i ben condicionats, amb especial atenció als aspectes de sostenibilitat ambiental, com ara aïllaments per reduir les necessitats d'energia, instal·lacions de climatització per aerotèrmia i plaques fotovoltaiques.

 

Els beneficiaris directes del projecte seran les 46 unitats familiars en llista d'espera, que agrupen més de 70 persones, majoritàriament dones amb fills a càrrec. La rehabilitació no només proporcionarà habitatge digne a les famílies necessitades, sinó que també contribuirà a la revitalització i sostenibilitat social, energètica i econòmica del barri

Previous Next

La Fundació Privada Reddis dona suport a l'Associació Taller Baix Camp per a l'ampliació de la seva Sala Snoezelen.

Gràcies al suport de la Fundació Privada Reddis i del Grup Teixidó, l'Associació Taller Baix Camp ha pogut ampliar la seva Sala Snoezelen, un espai multisensorial dedicat als usuaris i usuàries de l'associaicó. Aquesta iniciativa forma part d'una expansió més gran del Servei de Teràpia Ocupacional (STO), que ha dotat el centre de tres noves sales polivalents, una de les quals està destinada a aquesta sala multisensorial.

 

L'objectiu principal d'aquest projecte és proporcionar nous elements sensorials que permetin a les persones amb discapacitat intel·lectual interactuar amb l'entorn a través de l'estimulació dels seus sentits. Aquestes sales estan dissenyades per treballar amb diferents tipus de discapacitats mitjançant tècniques d'estimulació i relaxació, oferint diversos subespais que potencien diferents tipus d'estimulació: visual, tàctil, auditiva, corporal, vibratòria, gustativa i olfactiva.

 

Per entendre la importància d'aquests espais, és fonamental comprendre el concepte de sensació, que està lligat al sistema nerviós central i és crucial per al desenvolupament dels sistemes sensorial, perceptiu i cognitiu de la persona. El sistema nerviós ens permet relacionar-nos amb l'exterior, processant informació sensorial que pot provocar reaccions immediates o ser emmagatzemada a la memòria. Aquest procés comença amb l'activació d'un receptor, que converteix l'energia dels estímuls externs en impulsos neuronals que el cervell pot interpretar.

 

 

L'ampliació de la Sala Snoezelen a l'Associació Taller Baix Camp representa un pas important cap a la millora del benestar i desenvolupament de les persones amb discapacitat intel·lectual. A través de l'estimulació multisensorial, aquests espais ofereixen una eina valuosa per a la intervenció terapèutica, ajudant a superar les limitacions sensorials i millorant significativament la seva qualitat de vida.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "La Caixa" donen suport a la transformació digital de la Fundació Frederic Bara

La Fundació Privada Reddis, gràcies a la Fundació "La Caixa", donen suport a la transformació digital de la Fundació Frederic Bara, un procés clau contemplat en el pla estratègic de la Fundació per al període 2024-2027. Aquest suport té l’objectiu d’ajudar a la Fundació Frederic Bara a la compra de les eines tecnològiques necessàries per optimitzar els seus serveis i ampliar el seu impacte en la comunitat.

 

Aquest procés de transformació es divideix en tres fases principals:

 

1) Anàlisi i Primeres Passes i Inversions

L'objectiu d'aquesta primera fase és establir el punt de partida cap a una transformació digital completa. S'ha realitzat un estudi previ sobre els processos crítics actuals de la Fundació, identificant els punts febles. Amb aquesta anàlisi, s'han definit nous fluxos digitals que responen de manera eficaç i eficient als objectius a mig termini de l'organització. Com a resultat, s'ha fet evident la necessitat d'adquirir tant eines materials com educatives per garantir l'èxit del procés.

 

2) Disseny Complet Abraçant Tots els Àmbits de la Fundació

Aquesta fase inclou el desenvolupament d'un disseny integral que abasti totes les àrees de la Fundació, assegurant que la transformació digital sigui global i coherent amb les necessitats de l'organització.

 

3) Execució i Millora Continuada, any rere any

Finalment, la tercera fase se centra en la implementació del pla i en la millora constant, any rere any, assegurant una adaptació contínua i una evolució positiva de tots els processos digitals.

 

Destinataris de la Transformació Digital

 

Aquesta transformació afecta totes les persones implicades en la vida de la Fundació Frederic Bara. Això inclou els 9 membres del Patronat, els 6 membres de l'equip directiu i educatiu, els 63 voluntaris i voluntàries, així com les 83 unitats familiars ateses per la Fundació, que representen un total de 343 persones entre menors, adults i gent gran. En total, són 421 persones, d'edats compreses entre els 3 i els 80 anys o més, amb orígens culturals i socials molt diversos, que en conjunt fan possible la Fundació.

 

La Fundació Privada Reddis dona aquest suport per ajudar a la Fundació Frederic Bara amb la compra de material tecnològic amb l’objectiu de modernitzar els processos i enfortir la capacitat de la Fundació Frederic Bara per continuar oferint un suport vital a la seva comunitat, assegurant una adaptació tecnològica que millori la qualitat i eficàcia dels seus serveis.

Previous Next

El Centre de Lectura de Reus comença la segona fase de la catalogació i digitalització del seu arxiu documental comprés entre els anys 1900 i 1936.

El Centre de Lectura de Reus ha començat la segona fase del projecte d’inventari, catalogació, digitalització i difusió del seu fons arxivístic, que abasta la documentació compresa entre els anys 1900 i 1936.

 

El projecte compta amb el suport de la Fundació Privada Reddis. Durant la roda de premsa, el president de la Fundació, Lluís Colomés, ha destacat que “aquest treball de digitalització de l'arxiu documental és de vital importància per aprofundir en el coneixement de la història de la ciutat".

 

La segona fase s’ha engegat immediatament després de la primera, durant la qual es van catalogar i digitalitzar 1.757 documents d’entre els anys 1859-1900. El treball va suscitar un gran interès en els usuaris, ja que durant l’any 2023 va rebre 40.886 consultes, segons han explicat aquest dilluns els presidents del Centre de Lectura i de la Fundació Privada Reddis, Lluís Miquel Pérez i Lluís Colomés, respectivament, i la cap de la Biblioteca, Montserrat de Anciola. En aquests moments, i amb la segona fase ja en marxa, els documents que es poden consultar en línia són 2.755.

 

Aquesta segona fase és especialment interessant, segons Montserrat de Anciola, perquè abasta “el període durant el qual el Centre de Lectura es va establir en la seu social actual, al carrer Major”. Per tant, bona part de la documentació que es processarà a partir d’ara serà la relacionada amb el trasllat definitiu del Centre de Lectura al carrer Major i de totes les obres d’arranjament que s’hi van realitzar al voltant dels anys 20 del segle XX.

 

Per exemple, ja s’han trobat dos documents interessants: una donació, l’any 2016, de 250 pessetes per part d’El Círcol al Centre de Lectura per a les obres de l’edifici de l’ateneu; i el pressupost de 4.273 pessetes per a les obres del sostre de l’entitat, redactat l’any 1918 pel mestre d’obres Miquel Bech.

 

Durant la primera fase de catalogació i difusió de l’arxiu històric del Centre de Lectura es van localitzar documents de gran valor per a l’entitat i pel patrimoni literari català,  com obres originals manuscrites de la Sección Dramática del Centro de Lectura, representades al Teatre Principal i al Teatre del Centre de Lectura, així com una obra teatral inèdita de Ramon Folch i Camarasa, premiada als Jocs Florals de Cambridge l’any 1956.

 

L’Arxiu Històric del Centre de Lectura es pot consultar a https://arxiu.centrelectura.cat/

Previous Next

Ensemble O Vós Omnes, el darrer concert del Cicle de Primavera de l'Associació de Concerts de Reus rep el suport de la Fundació Privada Reddis.

Aquest divendres, l’Associació de Concerts de Reus, dins del Cicle de Primavera presenta el darrer concert de la temprada: El Ensemble O Vós Omnes, dirigida per Xavier Pastrana on interpretaran l'obra Missa a sis veus, del compositor reusenc, Joan Magrané.

 

El concert, que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, tindrà lloc el pròxim 31 de maig a les 20:30 a la Prioral de Sant Pere de Reus.

 

Ensemble O Vós Omnes va ser fundat en 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica, Xavier Pastrana ha aconseguit en poc temps situar a l'Ensemble com un dels grups vocals de música antiga de major projecció de Catalunya. De la passió per la música antiga neix la voluntat de connectar el seu repertori amb el món actual, convertint cada concert en una experiència única, pròxima i commovedora per a tots.

 

 

Joan Magrané Figuera (Reus, 1988) Va rebre les primeres lliçons de composició de Ramon Humet. Posteriorment, va estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) amb Agustín Charles, a la Kunst Universit.t (Graz) amb Beat Furrer i al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse (París) amb Stefano Gervasoni. Ha estat lauréat de la Villa Medici (Roma, 2016), membre de la Casa Velázquez (Madrid, 2017/2018) i compositor convidat a La Pedrera (Barcelona, 2018/2019), Palau de la Música Catalana (Barcelona, 2019/2020), CNDM (Madrid, 2020/2021) i L'Auditori (Barcelona, 2021/2022).

 

També, ha estat guardonat amb diversos premis internacionals, com el XXXI Premi de Composició Queen Sophia (2014). Algunes de les seves peces són editades per Éditions Durand i Ficta.

Previous Next

La Fundació Reddis dona suporta a la 42a Mostra de Teatre de Reus i Baix Camp 2024.

La 42a edició de la Mostra de Teatre infantil i juvenil de Reus i Baix Camp 2024 tindrà lloc a diferents escenaris de la comarca del 16 al 30 de maig de 2024.

 

En l'edició 2024 hi participaran 20 centres educatius de primària i secundària, que pujaran als escenaris un total de 580 artistes de tota la comarca.

 

La Fundació Privada Reddis, dona suport al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, per organitzar, juntament amb la Comissió de La Mostra de Teatre de Reus i Baix Camp, aquesta activitat en què cada centre educatiu participant presenta una obra de 30 min, on els actors i les actrius mostren el resultat dels seus esforços i procés creatiu, fruit del treball realitzat al centre amb el qual es pretén afavorir l'intercanvi d'experiències escolars, dinamitzar la projecció del currículum educatiu i garantir un espai on estimular i aprofundir en les competències comunicatives, socials i expressives que es treballen en totes les aules.

 

Gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i el seu Pla Educatiu d'Entorn, el Consorci del Teatre Bartrina, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i les escoles de La Salle de Reus i el col·legi Maria Rosa Molas s'han organitzat 4 escenaris per acollir la proposta escènica d'aquest 2024.

 

La informació de l'edició actual, el seu calendari i la seva programació es pot consultar a la pàgina web del Serviei Educatiu del Baix Camp.

Previous Next

Oberta la convocatòria dels Premis de Secundària Postobligatòria 2023-2024

Ja tenim oberta la convocatòria dels Premis de Secundària Postobligatòria 2023-2024.

La Fundació Privada Reddis convoca la catorzena edició dels premis als treballs de recerca de batxillerat i la desena dels premis als treballs de projecte de formació professional, amb l'objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l'ensenyament secundari postobligatori.

Per al curs 2023-2024 la Fundació ha concedit un total de 6  Premis per un import global de 5.000€.

Aquí trobareu les bases dels Premis de Recerca de Batxillerat i dels Premis als treballs de Projecte de Formació Professional. 

 

DESCARREGAR BASES REGULADORES

Previous Next

La Fundació Reddis col·labora en l'obra SOMNIU presentada al festival COS de Reus

El Festival de Moviment i Teatre Gestual COS va acollir el passat 3 de juny al Teatre Fortuny l'obra SomNiu Dansant, amb el coreògraf i ballarí Marc Jubete.

Marc Jubete Bascompte, representant del col·lectiu SomNiu, amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, han iniciat aquest projecte de dansa adaptada en el marc del festival i amb la intenció d’apropar la dansa a la ciutadania i utilitzar-la com a motor de cohesió, integració i benestar social. L'obra forma part d'un projecte destinat a les escoles d’educació especial de Reus: el Centre d’Educació Especial Alba, l’Escola Nostra Senyora del Mar i l’Escola Font del Lleó.

SomNiu impulsa un projecte social que pretén apropar l’art a tots els racons del territori on sigui beneficiosa la seva interacció. Utilitzant la dansa com a llenguatge ancestral, o el llenguatge de l’ànima com moltes persones la qualifiquen, s’han organitzat uns tallers que, responent a les necessitats requerides per cada grup, generin una consciència corporal i espacial a través de diferents activitats, i un sentiment grupal que les uneixi i empoderi.

SomNiu és un espectacle de teatre/dansa creat a la ciutat de Reus amb artistes locals i que pretén reforçar la creació artística del territori i per al territori. El projecte sorgeix d’una reflexió sobre la memòria i la percepció com a paradigma que condiciona el camí, tot reclamant la sinceritat dels somnis més interns com a via a la llibertat més innocent.

L'obra se centra en una reunió familiar que es veurà truncada per una tempesta solar que obligarà els personatges a confinar-se a casa. Aquesta afectarà la psicologia i la conducta dels personatges i els despullarà fins a desvelar els seus conflictes personals i entre familiars. Entre riures i plors aniran sorgint les veritats més internes i amagades.

Aquesta trobada pretén navegar entre aquells aspectes de la memòria que van ser crucials durant el passat i que van induir aquests personatges a col·locar-se en un determinat lloc dins del sistema familiar i la societat que els envolta. Les arrels d'aquest niu compartit els porten gradualment a recuperar, des del joc i la tendresa, indicis de la seva infància, permetent així recuperar una visió més àmplia de la seva realitat.

SomNiu, en definitiva, explora en el que ens interpel·la a totes i tots com és la creació constant del nostre camí en la pròpia constel·lació vital analitzant-ne els seus condicionants, i ens porta a reconciliar-nos amb els rols que tenim preestablerts i els lligams del passat, per afrontar el present d'una manera honesta i valenta.
 

La Petra Clàudia celebra 450 anys i el campaner Jesús Martínez ha donat a conèixer aquest element patrimonial de Reus en una conferència a la Fundació Privada Reddis.


La conferència es va dur a terme el passat 4 de maig, en el marc del programa 'Celebrem 600 anys' que impulsa Còdol Educació per commemorar conjuntament el centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, els cinquanta anys de la defunció de Pau Casals i els 450 anys de la campana Petra Clàudia.

La conferència va estar a càrrec de Jesús Martínez, que va donar a conèixer aquest element patrimonial de la ciutat destacant que, enguany, la Petra Clàudia celebra 450 anys, i on es va destacar que recentment, la Unesco ha declarat els tocs manuals de campana com a Patrimoni Cultural i Material de la Humanitat i es va fer repàs del nostre llegat patrimonial.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa” donen suport a 4 entitats del Baix Camp

 

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, han reprès l’acord de col·laboració que té com a objectiu afavorir el desenvolupament de diversos projectes socials de suport a persones en risc d’exclusió social que duen a terme diverses entitats de Reus i el Baix Camp.

 

Gràcies a aquesta sinergia de col·laboració, que es va iniciar fa 9 anys, les quatre entitats beneficiades,  aquest 2023, destinaran els ajuts a projectes socials de diversos àmbits:

 

La Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella treballarà el projecte de la dignificació dels espais d’atenció integral en la cobertura de les necessitats bàsiques de 83 famílies, que representen a 343 persones.

 

Per la seva banda, la Fundació Josep Pont i Gol, destinarà l’ajut al manteniment de les seves instal·lacions i en l’adquisició de material que els hi permeti seguir duent terme l’atenció educativa integral destinada a infants i famílies en situacions de vulnerabilitat. 

 

L’Associació Supera’t, que treballa amb persones amb trastorn de l’espectre autista i a les seves famílies, adreçarà l’ajut a la concessió de beques a les famílies de l’associació amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida a través de la pràctica esportiva.

 

Grans projectes Solidaris  dedicarà l’ajut al treball d’inclusió social dels joves migrants sols. Un treball que es vehicula des de la formació i la inclusió laboral a través del projecte “La Ganxeta” una  Food truck gestionada pels joves que integren el projecte i, alhora, potència la promoció de la cultura, com a eina d’inclusió, amb els projectes “Circ social” i “la Moxiranga”.

 

La comissió social de la Fundació Privada Reddis fa més d’11 anys que centra els seus esforços a donar suport a diverses entitats socials de Reus i Baix Camp que tenen com a objectiu principal  la integració als col·lectius més desfavorits, ajudant a fer realitat els seus projectes. 

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form