Projectes

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" renoven el seu suport al Festival Accents per promoure la diversitat i apropar la música a col·lectius vulnerables.

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank, han renovat el seu suport a l'associació Empenta Cultural, promotora

del Festival Accents.

 

En virtut d'aquest acord, la Fundació "la Caixa" treballa conjuntament amb la Fundació Privada Reddis per donar suport al programa Apropa Cultura que, en aquest cas, té com a objectiu principal fer arribar la cultura musical, amb preus molt reduïts, a col·lectius amb risc de vulnerabilitat que tenen dificultats d'accés a la música en directe. I que la música esdevingui, així, una poderosa eina d’integració social i cultural.

 

Aquesta onzena edició del projecte, impulsat per Empenta Cultural i dirigit per IsaacAlbesa, oferirà durant dos mesos una selecció acurada de la música d'autor més recent del nostre país, entesa en el sentit més ampli del terme. Tot i que majoritàriament seran artistes que canten en català, també hi haurà una petita selecció procedent d'altres indrets de l'Estat: Andalusia, Madrid o el País Basc.A través de l'àmplia xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació "la Caixa" dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.

 

Per la seva banda, la comissió social de la Fundació Privada Reddis centra els seus esforços a donar suport a entitats socials de Reus i el Baix Camp. Aquestes entitats tenen com a missió promoure la integració dels col·lectius més vulnerables, fent realitat projectes que impacten directament en la seva qualitat de vida.

Previous Next

Preestrena del documental "Josep Maria Cañellas. L'ombra del fotògraf"

Reus, 4 d'octubre de 2024_ Ahir, el teatre Bartrina va acollir la preestrena del documental "Josep Maria Cañellas. L'ombra del fotògraf" dirigit per Carles Esporrín. Un documental que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, on es reflecteix la investigació d'un reusenc, fins ara desconegut, que va ser pioner en els avenços fotogràfics a les darreries del s.XIX.

  

Josep Mª Cañellas (Reus, 1856- París, 1902) és el pioner de la fotografia instantània al nostre país i un artista d'avantguarda destacat de la bohèmia parisenca de finals del segle XIX.

 

Un personatge pràcticament desconegut, però cabdal per entendre el canvi de paradigma que suposarà l'esdevenir de la fotografia documental i el fotoperiodisme tal com el coneixem a hores d'ara.

 

La qualitat, excepcionalitat i extensió de la seva obra contrasta amb la discreció i el poc reconeixement que ha tingut la seva figura, pràcticament oblidada. A partir d'aquí, la investigació d'un personatge que aquells que s'hi apropen qualifiquen d'addictiu, continua.

Previous Next

Un "Respir" ben guanyant! La Fundació Privada Reddis ha donat suport a l’Associació Tosquelles per les sortides Respir.

El projecte Respir, que ha tingut el suport de la Fundació Privada Reddis i de la Fundació "la Caixa", ofereix a les persones amb trastorns mentals severs (TMS) l'oportunitat de participar en dues sortides anuals de cap de setmana amb l'objectiu de potenciar l'autonomia personal i la seva confiança.


L'Associació Dr. Tosquelles dissenya aquestes sortides perquè els participants tinguin un espai lúdic i de decisió, fent-los partícips de tot el procés de configuració de les sortides, cosa que els permet implicar-se activament en l'organització de les activitats, tot amb el suport d'un equip professional.

 

Aquest estiu, gràcies al suport de la Fundació i al treball ingent de l'Associació han pogut gaudir d'unes sortides "Respir" a Girona i a Castelló.

Les activitats inclouen propostes d'oci i esports, que fomenten la inclusió social i la millora de la salut emocional. A través d'aquest projecte, es reforça l'autoestima dels usuaris i usuàries, així com la participació en altres activitats dins de la comunitat.


L'associació Salut mental Dr. Tosquelles treballa en diferents àrees d'intervenció que agrupen diversos serveis i programes centrats a millorar la inclusió social de persones amb problemes de salut mental i trencar l'estigma relacionat amb la malaltia. També té cura de les famílies, que són una peça important en la seva rehabilitació i que amb aquestes sortides veuran reduïda la sobrecàrrega emocional i milloraran la seva convivència.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis coprodueix l'exposició 'Josep Maria Cañellas. De Reus al món' al CIMIR de Reus

 

El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) de Reus va inaugurar aquest dimecres dia 18 de setembre, l’exposició “Josep Maria Cañellas. De Reus al món”, amb la participació del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, el president de la Fundació Privada Reddis, Lluís Colomés, i Carles Esporrín, director del documental “Josep Maria Cañellas. L’ombra del fotògraf”.

Aquesta mostra, coordinada pel Museu de Reus i coproduïda per ReusCultura i per la Fundació Privada Reddis, copta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya. 

 

L’exposició, mostra un total de 51 fotografies que provenen de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i del Museu de l’Empordà. La selecció d’aquestes imatges permet conèixer més a fons l’obra de Cañellas, que s’organitza en tres tipologies principals:

 

  • Els nus femenins i infantils
  • Les instantànies de carrer
  • I les fotografies documentals, - sobretot de l'Empordà i d’animals.

 

A causa de les condicions lumíniques que exigeixen les albúmines, el CIMIR ha adaptat una sala  amb poca il·luminació per tal que els ulls s'acostumin a la foscor i permetin gaudir d'aquestes fotografies i al mateix temps s'explica com era el procés de fer les còpies de les imatges a la albúmina.

 

Al voltant de l’exposició s’han organitzat dues activitats complementàries:

 

- El dia 10 d'octubre, a les 19:00 h, al CIMIR: Projecció del documental “Josep Maria Cañellas. L’ombra del fotògraf”.

 

- El dia 24 d'octubre, a les 19:00 h, al CIMIR: Xerrada de Carles Esporrin sobre el fotògraf.

 

L’entrada és lliure i es podrà visitar al mateix CIMIR fins al 30 de novembre, amb entrada gratuïta, de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20h.

 

 

Josep Maria Cañellas (Reus 1856, Paris, 1902)


Fill del petit fabricant de fil Josep Cañellas Vilanova i de la barcelonina Emília Mata Manset, per origen i edat, Josep Maria Cañellas formaria part d'una generació de reusencs en què destaquen figures de la talla d'Antoni Gaudí o Eduard Toda. Probablement emigrat de la ciutat de Reus durant la seva infància, des de mitjans de la dècada de 1880 i fins a la seva mort el 1902, Josep Maria Cañellas va exercir com a fotògraf a París, ciutat on es va forjar una exitosa carrera professional basada en la realització d'estudis del natural —especialment nus femenins— destinats als artistes, i que, en un període de quinze anys, li va permetre passar d'un petit estudi situat en un carreró de Montmartre a obrir un taller gran i luxós a l'avinguda Wagram, una de les principals artèries de la capital francesa. Més enllà dels nus, Cañellas també es va distingir pel seu interès en les perspectives de la fotografia instantània quan aquesta era només una possibilitat a l'abast de pocs professionals, aconseguint realitzar nombroses escenes de carrer a la ciutat de París i en el periple que, a l'hivern de 1888-1889, va realitzar per Figueres i el seu districte judicial per encàrrec del polític republicà d'origen figuerenc Josep Rubaudonadeu, que en aquells moments residia a la capital francesa.

Membre de la Chambre Syndicale de la Photographie i Medalla de Bronze en el Primer Congrés de Fotografia Professional celebrat a París el 1900, Cañellas va aconseguir una notorietat important en els cercles de la fotografia europea en guanyar un plet que, en defensa dels seus drets d'autor, va plantejar el 1899 contra l'ús il·legal d'una de les seves fotografies, establint un precedent jurídic de gran transcendència en aquesta matèria. Vinculat a la colònia d'artistes catalans i espanyols residents al París de finals del segle XIX, Cañellas es va relacionar professionalment, entre altres, amb l'il·lustrador Josep Lluís Pellicer, l'escultor Miquel Blay, els pintors Santiago Rusiñol i Ignacio Zuloaga o el músic Joaquim Malats, alhora que l'escultor Auguste Rodin es va interessar pel seu treball. El 12 de juny de 1902, a l'edat de quaranta-sis anys i quan es trobava al cim de la seva carrera professional, Josep Maria Cañellas va morir al seu domicili parisenc.

 

 

La Fundació "la Caixa" i la Fundació Privada Reddis donen suport al programa de teràpia individualitzada per a nens i adolescents de l’Associació d’epilèpsia de Reus.

La Fundació "la Caixa" i la Fundació Privada Reddis donen suport al programa de teràpia individualitzada per a nens i adolescents de l’Associació d’epilèpsia de Reus.

Reus, a 5 de setembre de 2024_La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa", a través de Caixabank, han signat un acord de col·laboració per donar suport al programa Si jo puc, tu també #epilep on l’associació d’epilèpsia de Reus treballa la teràpia individualitzada per a nens i adolescents. L'acte de signatura ha comptat amb la presència de David Sanahuja, president de l'Associació d'Epilèpsia, Montserrat Mallafré, Directora Territorial de CaixaBank i Carme Buixeda, responsable de la Comissió Social de la Fundació Privada Reddis.

La col·laboració permetrà proporcionar suport emocional i millorar el benestar mental dels joves a través de teràpies individualitzades.

L'Associació d'Epilèpsia és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb epilèpsia i les seves famílies. Per fer-ho, ofereix suport, assessorament i promou activitats que afavoreixen la inclusió social de les persones amb epilèpsia. El Programa de Teràpia Individualitzada per a Nens i Adolescents té com a objectiu principal proporcionar suport emocional i millorar el benestar mental dels joves. Mitjançant un enfocament terapèutic personalitzat i un seguiment continu, es pretén contribuir al creixement emocional positiu i al desenvolupament personal dels participants.

A través de l'àmplia xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació "la Caixa" dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.

La Fundació Privada Reddis, des dels seus inicis, treballa per ajudar a entitats de caire social. L’acord amb la Fundació "la Caixa" ha permès donar suport a més projectes i, d’aquesta forma, arribar a moltes més persones.

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" donen suport  al projecte Aixeca't de la Fundació Pont i Gol

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" donen suport al projecte Aixeca't de la Fundació Pont i Gol

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" han unit esforços per a donar suport al projecte Aixeca't, una iniciativa de la Fundació Pont i Gol dirigida a infants i adolescents d'entre 5 i 12 anys dels barris Fortuny, Juroca i Montserrat.

Aixeca't té com a objectiu principal millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus usuaris mitjançant un programa educatiu que busca reduir la marginació i l'exclusió social. Ofereix accions preventives, rehabilitadores i de desenvolupament comunitari amb la finalitat de formar ciutadans compromesos amb la societat i el seu entorn. Per aconseguir-ho, els equips d'educadors i voluntaris de la Fundació Pont i Gol utilitzen l'animació com a eix vertebrador de les activitats. Aquestes estan dissenyades per a potenciar la creativitat dels infants i alhora crear un ambient familiar que valori i respecti les diferents cultures com una riquesa essencial, element clau del projecte.

Un altre objectiu del projecte Aixeca't és fomentar la interacció, la cooperació, el respecte, la solidaritat i la gestió positiva de la convivència. A través del reforç d'aquests vincles, es creen espais de treball que afavoreixen aquests valors.

A més, l'equip d'educadors del projecte treballa de manera coordinada amb tots els agents que intervenen en el procés educatiu de l'infant, incloent-hi les famílies, escoles, instituts, Serveis Socials i altres entitats. Aquesta col·laboració en xarxa és fonamental per a garantir una atenció integral als infants i adolescents.

 

Previous Next

La Fundació Privada Reddis dona suport a la programació de l'obra "Els llops de Guimerà" a Reus, organitzada per la Colla Sardanista Rosa de Reus

Reus,28 d’abril de 2024_Aquest 2024, la ciutat de Reus se suma als actes de commemoració del centenari de la mort d'Àngel Guimerà, una figura cabdal de la literatura catalana. En el marc d'aquestes celebracions, la Colla Sardanista Rosa de Reus ha programat l'obra "Els llops de Guimerà", un espectacle teatral que posa en valor el llegat poètic de l'autor. Aquesta programació ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Privada Reddis, que ha contribuït a fer realitat l'esdeveniment.

 

L'obra "Els llops de Guimerà" és una producció de petit format de la companyia Bubulina Teatre, amb el rapsode i intèrpret de tenora Valentí Maymó com a protagonista. La dramatúrgia, a càrrec del periodista i creador Jordi Lara, i la producció, dirigida per Gisela Figueras, han donat forma a un espectacle que destaca per la seva fidelitat a la poesia de Guimerà, així com per la inclusió de peces musicades per Enric Morera, com "La Santa Espina", "Els fulls eixorcs" i "La sardana dels monges".

 

"Els llops de Guimerà" va tenir lloc el passat 27 d'abril, en un espai tan emblemàtic com el Castell del Cambrer.

 

Amb la seva col·laboració, la Fundació Reddis reafirma la seva missió de potenciar el teixit cultural de Reus, mentre la Colla Sardanista Rosa de Reus segueix sent un dels motors de consolidació de la tradició i la cultura popular a la ciutat.

 

L'obra "Els llops de Guimerà" és una producció de petit format de la companyia Bubulina Teatre, amb el rapsode i intèrpret de tenora Valentí Maymó com a protagonista. La dramatúrgia, a càrrec del periodista i creador Jordi Lara, i la producció, dirigida per Gisela Figueras, han donat forma a un espectacle que destaca per la seva fidelitat a la poesia de Guimerà, així com per la inclusió de peces musicades per Enric Morera, com "La Santa Espina", "Els fulls eixorcs" i "La sardana dels monges".

 

"Els llops de Guimerà" va tenir lloc el passat 27 d'abril, en un espai tan emblemàtic com el Castell del Cambrer.

 

Amb la seva col·laboració, la Fundació Privada Reddis reafirma la seva missió de potenciar el teixit cultural de Reus, mentre la Colla Sardanista es consolida com a promotora de la tradició i la cultura popular.

Previous Next

L'any 2023, la Fundació Privada Reddis ha donat suport a un total de 53 projectes, impactant positivament en la vida de milers de persones a través de les tres comissions.

Des del 1992, la Fundació Privada Reddis s’ha mantingut fidel al seu principal objectiu: mantenir vius els valors que han fet de Reus i el Baix Camp un referent en els àmbits educatius, socials i culturals.

 

Durant l'any 2023, la Fundació Privada Reddis va continuar amb el seu compromís de donar suport i desenvolupar projectes educatius, culturals i socials a Reus i el Baix Camp. La Fundació entén la importància de crear sinergies de col·laboració amb empreses, altres fundacions i institucions públiques, com Ajuntaments i la Diputació, han multiplicat l'impacte dels ajuts, Això ha fet que l'impacte dels ajuts s'hagi multiplicat i ens ha permès  arribar a un nombre més gran de beneficiaris i projectes. Gràcies als acords de col·laboració amb la Fundació "la Caixa" i al conveni signat amb Grup Teixidó, hem pogut millorar les ajudes en l’àmbit social. A més, des del 2021, el suport del Grup Candor ens ha permès mantenir i ampliar el suport a projectes culturals a la ciutat.

 

La Fundació treballa a través de tres comissions diferenciades: Ensenyament, Cultura i Comunicació, i Social. Cada comissió compta amb la guia de patrons i patrones experts en les respectives àrees, que asseguren un enfocament efectiu i especialitzat en cada iniciativa.

 

Durant el 2023 es va donar suport a 53 projectes, repartits entre les tres comissions de la següent manera: 14 projectes en l'àrea d'ensenyament14 en la de cultura i comunicació, i 25 en la comissió social, alguns projectes abasten diverses comissions.

 

 

Comissió de Cultura: Fomenta la creativitat i la cohesió social a través de l’art i la cultura.

 

La comissió de Cultura ha destinat el 27% dels recursos disponibles a enriquir la vida cultural del territori. Entre els projectes destacats, es troben exposicions, festivals i activitats artístiques que han implicat tant creadors locals com internacionals. Un dels projectes més rellevants ha estat el Prosceni Reddis - Bartrina, un cicle de converses i actuacions dirigit per Joan Magrané. Aquest esdeveniment ha estat clau en la dinamització cultural de la ciutat, oferint un espai de trobada per a creadors i públic, i promovent el diàleg i l'intercanvi d'idees. El suport a la creació documental i xerrades que  ajudin a preservar la memoria histórica, és un altre dels objectius d’aquesta comissió.

 

 

Comissió d'Ensenyament: Impulsa l'educació, la creativitat i la integració social de tots els infants i joves.

 

Amb el 35% dels recursos assignats, la comissió d'Ensenyament ha donat suport a diverses iniciatives per a millorar la qualitat educativa i oferir oportunitats a estudiants, especialment aquells en situacions desfavorides. Iniciatives com "The Big Draw" i les activitats educatives a Mas Miró i a la ruta pictòricoliterària Mir-Manent, han arribat a més de 700 alumnes, estimulant la seva creativitat i pensament crític, a través de l'art. La Fira Tastet de Ciència ha involucrat nombrosos centres educatius, promovent l'interès per la ciència i la tecnologia. A més, la comissió també s'ha centrat en proporcionar suport econòmic als Centres Educatius per a sessions de formació adaptades a les necessitats específiques centre. Per aquesta comissió els Premis Beques són fonametals per a premiar l'execl·lència i promoure la igualtat d’oportunitats entre tots els alumnes.

 

 

Comissió Social: Suport a les associacions que treballen amb les persones més vulnerables

 

La Comissió Social ha gestionat el 38% dels Fons destinat a subvencions, prioritzant les ajudes a les persones més vulnerables. Amb el suport d'entitats com la Fundació La Caixa i Grup Teixidó, han pogut donar suport a associacions i Fundacions que treballen amb diferents col·lectius de persones vulnerables a Reus i el Baix Camp. L’objectiu d’aquests suports és facilitar la integració social i facilitar la igualtat d’oportunitats. S’han impulsat ajuts a associacions que treballen amb infants i famílies, des de persones sense llar a migrants sols, passant per famílies amb difucultats socioecòmiques o els ajuts que reben diferents associacions  que treballen amb persones en situació de discapacitat ja sigui intel·lectual o motriu. També s'ha donat suport a l'art, la cultura i l'esport, ja que aquesta comissió entén aquests vessants com a eines fonamentals d'integració social. En conjunt, aquests projectes han beneficiat directament milers de persones, millorant la seva qualitat de vida i la seva integració social.

 

La tasca realitzada demostra el compromís continu de la Fundació Privada Reddis amb el benestar i el desenvolupament del territori i la seva comunitat. Aquesta tasca no seria possible sense la implicació i el suport d'empreses privades, altres fundacions, associacions i institucions públiques.

Previous Next

La Casa Misericòrdia de Reus renova els seus llits gràcies a l'ajut de la Fundació Privada Reddis i Grup Teixidó.

 

Reus, 12 d'agost de 2024_La Casa Misericòrdia de Reus, gestionada per la Fundació “Mare de Déu de Misericòrdia”, ha rebut el suport per part de la Fundació Privada Reddis i Grup Teixidó, que ha permès la renovació dels seus llits. Aquest projecte social, dedicat a l'acolliment de persones sense llar i en risc d'exclusió social, ha pogut cobrir la necessitat de canvi dels somiers i llits de fusta, a més de dotar els nous llits amb matalassos antiàcars. L’ajut ha estat fonamental per garantir un millor descans als residents, afavorint així la seva recuperació física i emocional.

 

El muntatge dels nous llits s'ha realitzat amb l'ajuda dels mateixos usuaris de la Casa. Aquesta iniciativa ha tingut un doble objectiu: ajudar els residents a sentir-se més responsables de la Casa i ensenyar-los a valorar el que tenen, preparant-los per a una futura autonomia el dia que puguin sortir de la Casa. Aquesta col·laboració activa no només fomenta el respecte i l'autosuficiència, sinó que també els ofereix una oportunitat pràctica per adquirir habilitats i experiència en tasques domèstiques.

 

La Casa Misericòrdia té capacitat per acollir  a 24 persones en règim residencial, que necessiten atenció física i psicològica. Aquestes persones, amb pocs o nuls recursos materials, troben a la Casa Misericòrdia un espai on treballar la seva reintegració a una vida més normalitzada, tant a nivell laboral com familiar. El personal tècnic i voluntari del projecte treballa en diversos àmbits per aconseguir diferents objectius:

Atenció sanitària i acompanyament: Els residents reben serveis mèdics i farmacològics, així com suport en salut mental, incloent-hi teràpies i seguiment de tractaments.

 

Integració en l'entorn: Aquesta activitat inclou sortides i excursions perquè els residents coneguin i es relacionin amb la seva comunitat. També participen en esdeveniments comunitaris i assisteixen a tallers i formacions externes per adquirir noves habilitats i coneixements.

 

Formació laboral: Els residents són preparats per al món laboral amb tallers d'informàtica i gestió telemàtica, programes d'alfabetització, i serveis d'orientació laboral per ajudar-los a trobar feina o millorar les seves perspectives laborals.

 

Activitats d'hàbits: Per inculcar hàbits i valors positius, es distribueixen tasques diàries que ensenyen el respecte a l'espai comú i als companys, fomenten la responsabilitat personal i promouen una convivència harmònica a la llar.

 

Convivència: Organitzem i supervisem la vida a la casa, incloent-hi la distribució de tasques i la promoció d'hàbits de convivència.

 

Amb aquest ajut la Fundació Privada Reddis i Grup Teixidó han volgut contribuir en la millora de la qualitat de vida dels residents de la Casa Misericòrdia. La col·laboració entre entitats és fonamental per continuar oferint suport i recursos a aquells que més ho necessiten.

 

Previous Next

Es convoca el 8è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

Els mitjans de comunicació Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus, al costat de la Fundació Privada Reddis i el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, convoquen la vuitena edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat.

 

Aquests guardons, que es convoquen en memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015), volen reconèixer la trajectòria de joves periodistes compromesos amb la professió, l'honestedat, el compliment del codi deontològic, la capacitat d'iniciativa i l'emprenedoria en el món de la comunicació.

 

Els joves que vulguin participar-hi han de tenir fins a 35 anys i residir al Camp de Tarragona o a les Terres de l'Ebre. Es poden presentar tant treballs inèdits com publicats en algun mitjà de comunicació, sempre i quan s'hagin realitzat entre l'1 de gener de 2023 i el 30 de setembre de 2024, i la seva temàtica estigui relacionada amb la demarcació tarragonina. Si és el cas, caldrà especificar on i quan s'ha publicat el treball, i l'enllaç corresponent si es troba penjat a la xarxa.

 

S'acceptaran obres ja siguin de l'àmbit de la premsa escrita o digital, de la ràdio, de la televisió i del fotoperiodisme, encara que també hi ha l'opció de presentar una trajectòria professional, de la qual es valoraran els mèrits aconseguits. Les persones interessades a prendre part en el Premi, o els seus promotors, han de presentar els seus treballs, abans del 15 d'octubre de 2024, a la redacció de LANOVA Ràdio de Reus i Reusdigital.cat (Raval Santa Anna 2 3r pis, Reus) o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Posteriorment, el jurat, en analitzar els treballs presentats, tindrà en compte l'especificació periodística, la capacitat divulgadora o innovadora, el contingut científic, històric, i el nivell de qualitat de cada obra o conjunt d'obres a valorar de cada autor.

 

El veredicte es farà públic en el marc de l'acte de lliurament dels premis que tindrà lloc el mes de novembre de 2024, al Castell de Paborde de la Selva del Camp.

El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus, l'Ajuntament de la Selva del Camp i Òmnium Cultural Baix Camp.

 

Premis

 

D'entre tots els treballs presentats, el jurat concedirà el primer premi dotat amb 900 euros; i el segon, valorat en 700. A banda, el guanyador del Premi a la trajectòria rebrà 900 euros i es reconeixerà amb el Premi Òmnium Cultural Baix Camp, a un alumne que cursi estudis relacionats amb el Periodisme i la Comunicació, i que consisteix en 350 euros per a destinar en material informàtic.

 

Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé

 

Paral·lelament, i en el marc d'aquests guardons, es convoca el quart Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé, valorat en 900 euros, adreçat a aquells treballs periodístics de temàtica social, o que s'englobin dins els camps de la cooperació, la llibertat dels pobles i el respecte cap a la terra i el medi ambient. Els participants podran adreçar els seus treballs a aquesta categoria específica, o bé el jurat es reserva el dret d'incloure en aquest apartat aquelles obres que tractin els temes esmentats.

 

Més informació a lanovaradiodereus.cat i a Reusdigital.cat.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form