Actualitat

Previous Next

La Fundació Privada Reddis premia els millors treballs de recerca de Batxillerat i els millors treballs de projecte de Formació Professional del Baix Camp

Amb aquests guardons la Fundació premia l’excel·lència i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

 

La Fundació Privada Reddis ha lliurat, en la seva tretzena edició, els Premis als treballs de Recerca de Batxillerat i, per novè any, els Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional que han realitzat els alumnes dels instituts de la comarca.

Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari post obligatori i de donar un impuls a la Formació Professional.

La Fundació ha entregat un total de 7 Premis, a les promocions del curs 2022-2023, 4 Premis de Recerca als alumnes de Batxillerat, i 3 Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional.

El jurat dels treballs de recerca de batxillerat, presidit pel Sr. Francesc Valverde (en representació del Departament d’Educació) i format per la Sra. Montserrat Jove, en representació de la universitat Rovira i Virgili), el Sr. Miquel Lopez, en representació dels directors/es dels centres de secundària del Baix Camp, la Sra. Àngels Bigorra (en representació de la Fundació Privada Reddis) i la Sra. Mª Jesús Navarro, en representació de la Fundació Privada Reddis, ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT (13a edició):

Àmbit Científic – Tecnològic

  • 1er. Premi: Trilogia de la diabetis. Per Aleix Vernet Siuró (INS Cambrils).
  • 2on. Premi:  Fecundació in Vitro del eriçons de mar. Per Pau González Mestre (INS Cambrils)

Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art

  • 1r. Premi: Reus, una ciutat emprenedora. Per Joaquim Vallès Ballester (INS Domenech i Montaner de Reus)
  • 2on. Premi: Quins canvis proposa el nihilisme. Per Lluc Falceto Fernàndez (INS Ramon Berenguer IV)

El jurat dels Premis de Formació Professional presidit pel Sr. Josep Camps, en representació del Departament d'Educació, President, la Sra. Mar Pàmies en representació de la Universitat Rovira i Virgili, el Sr. Joan Figueras en representació dels centres de secundària del Baix Camp, el Sr. Valero Camps, en representació de la Fundació Privada Reddis i el Sr. Josep Andreu, en representació de la Fundació Privada Reddis, Secretari, ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (9a edició):

  • 1r. Premi: Descobrim la Resclosa. Per Kamar Bartolí Fernández (INS. Horticultura i Jardineria de Reus
  • 2on. Premi: El camí del Rec. Un espai natural per descobrir, conèixer, valorar i protegir. Per Judith Condeminas Sánchez (INS. Horticultura i Jardineria de Reus)
  • 3er. Premi: Depuradora als Domus – Avantprojecte de la depuradora ecològica dels Domus. Per Eva Checa Isern (INS. Horticultura i Jardineria de Reus)

Els alumnes seleccionats van exposar els seus treballs de recerca i de projecte fa unes setmanes davant del Jurat dels Premis.

Els guanyadors i guanyadores han rebut els premis en un acte de lliurament presidit pel president de la Fundació Privada Reddis, Sr. Lluís Colomés, la Sra. Montserrat Jové, en representació de la universitat Rovira i Virgili, el Sr. Josep Camps, president del Jurat del Premis de Formació Professional, la  Sra. Pilar Lopez, regidora d'ensenyament de l'Ajuntament de Reus i el  Sr. Joan Manel Audí Gil, director dels Serveis Territorials d'Educació a Taragona.

L’acte ha comptat amb la presència dels pares i familiars de tots els alumnes becats.

Un any més, la Fundació Privada Reddis vol remarcar la qualitat dels treballs premiats i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

El jurat felicita els/les autors/es dels treballs premiats, i els de la resta dels treballs presentats en aquesta tretzena edició, en vol remarcar la seva qualitat i els encoratja a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

Reus, de dol per la mort de Joaquim Mallafrè

Avui hem donat l'últim adeu al Fill il·lustre de Reus Joaquim Mallafrè Gavaldà, lingüista i traductor, casat amb l'expresidenta de la Fundació Carme Buixeda, el fort vincle que ha tingut amb la Fundació fa que tots els membres sentim profundament la seva pèrdua.

 

Nascut a Reus el 1941, Mallafrè és especialment conegut per haver traduït al català l'Ulisses de James Joyce, publicat a Leteradura el 1981 i reeditat més endavant a Edhasa i Proa, també va traduir altres grans clàssics de la literatura anglesa, com Harold Pinter, Samuel Beckett, Henry Fielding o Rudyard Kipling. Tenia una devoció especial per Laurence Sterne, de qui va traduir Vida i opinions de Tristram Shandy (Navona, 2023) i Un viatge sentimental per França i Itàlia (Adesiara, 2022).

 

Figura cabdal de la cultura reusenca i catalana, Mallafrè va assentar les bases de la traducció moderna, una de les facetes per la qual serà recordat per molts dels seus pupils és la de professor universitari, també va formar part de la direcció de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

Distingit amb la Creu de Sant Jordi l'any 1998 i com a Fill Il·lustre de Reus l'any 2022, destaca a la seva dedicació i compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat.

 

Compartim el reportatge de Canal Reus TV que trobareu al YouTube de la televisió local on es fa un homenatge a la seva figura.

Previous Next

La Fundació Reddis acull la xerrada “Metges honorats a Reus” a càrrec d’Enric Tricaz organitzada per r l'Associació de Metges Jubilats de Reus

Avui, la Sala d'actes de la Fundació Privada Reddis a collit la xerrada organitzada per r l'Associació de Metges Jubilats HUSJR: "Metges honorats a Reus" A càrrec d'Enric Tricaz Martín Radiofonista jubilat. Cadena SER, Ràdio Reus.

Eduard Prats, membre de l'Associació ha estat l'encarregat de presentar al radiofonista jubilat Enric Tricaz Martín, que ha fet un recull dels metges honarats de la ciutat. En la seva dilatada experiència, Tricaz ha escrit diversos llibres com  "Un dia per la música" i "Homes i dones pels carrers de Reus", i també va ser el primer locutor a retransmetre un partit d'hoquei en Català, concretament un Reus Ploms Vic l'any 1978.

 

 

Previous Next

El PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors s’endinsa en la professió del director d’orquestra

La segona conversa entre el director d’orquestra Josep Pons i el compositor Joan Magrané aclapara l’atenció del públic

 

Reus, 13 de febrer de 2024_ Ahir es va celebrar el segon PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 converses amb creadors, amb la conversa entre el  director d’orquestra Josep Pons Viladomat i el compositor Joan Magrané, al Teatre Bartrina. 
Si la temporada passada vam centrar-nos en la música de cambra, aquesta posarem l’atenció en dos oficis del món de la música que a primer cop d’ull poden semblar més individualistes, la composició i la direcció d’orquestra, per tal de despullar-los d’aquest i d’altres tòpics i, així, entendre’ls amb més profunditat.
 
Josep Pons Viladomat està considerat un dels directors més rellevants de la seva generació, i és l’actual director musical del Gran Teatre del Liceu. L’any 1985 va fundar l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure i, l’any 1993, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. És director honorari de l’Orquesta y Coro Nacionales de España i de l’Orquesta Ciudad de Granada, de les quals va ser director artístic i titular. Va ser també director musical executiu de les cerimònies olímpiques de Barcelona 92.
 
L’any 1999 va ser distingit amb el Premio Nacional de la Música que atorga el Ministeri de Cultura, és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i doctor honoris causa de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2019 va ser guardonat amb la Medalla d’or al mèrit en les Belles Arts.
 
Ha enregistrat una cinquantena de títols per a Harmonia Mundi France i Deutsche Grammophon, i n’ha obtingut els màxims guardons: Grammy, Cannes Classical Awards, Grand Prix de l’Académie Charles Cross, Diapasson d’Or i Choc de la Musique.
Dirigeix habitualment les principals orquestres i ho fa a les sales d’arreu del món, i ha establert una relació continuada amb l’Orchestre de París, la Philharmonia, la City of Birmingham, la Gewandhaus de Leipzig, la Staatskapelle de Dresden, l’NHK de Tòquio o la BBC Symphony Orchestra, amb la qual ha fet diverses aparicions als BBC Proms de Londres.
 
Va debutar al teatre del Liceu el 1993. Com a director musical del Gran Teatre del Liceu (des de 2012) dirigeix nombroses produccions a Barcelona: va estrenar el 2019 una exitosa Turandot commemorativa del 20è aniversari del Liceu, el mes d’abril d’enguany dirigirà, en versió concert, El castell de Barbablava de Béla Bartók i el 2025 encapçalarà el Lohengrin de Katharina Wagner.
 
A partir la temporada 2025-2026 serà el nou director artístic i titular de l’orquestra alemanya Deutsche Radio Philharmonie, un dels conjunts més destacats dins del sistema d’orquestres alemanyes.
 
Les entrades als cicles són gratuïtes, i es poden reservar accedint a l'espai web de la Fundació a l'apartat "Agenda".
 
La primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 engega amb el Cicle: “L’ofici en viu”, on Joan Magrané, conductor del cicle, conversarà amb més professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra com son:
 
- 5 de març, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra 
 
L’última sessió forma part del cicle “Trajectòries” conduïdes per l’actriu i directora de teatre, Rosa Mateu, que conversarà de forma intimista amb l’actriu Clara Segura. Tindrà lloc el dia 2 d’abril. 
 
El projecte PROSCENI REDDIS BATRINA és un cicle que va començar l’any 2021 i que recull converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música... Artistes que han tingut un abast nacional i estan relacionats d’alguna manera amb la ciutat de Reus o alguna de les seves institucions o entitats. La programació de les sessions inclouen actuacions en directe o videoimatges i són presentades per personalitats del món musical o artístic.
En les anteriors edicions han passat pel Prosceni Reddis Bartrina: Lluís Pasqual, Oriol Tarragó, Jordi Bosch, Jone Sanmartin, Miquel Ortega, David Bagés, Roger Morelló, Emma Vilarasau i músics dels quartets Gerhard i Kebiart.
 
Previous Next

La FIRST LEGO League Tarragona-Reus reunirà prop de 340 joves per resoldre un repte sobre tecnologia i arts

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza la 13a edició de FIRST® LEGO® League a la demarcació de Tarragona. Enguany els tornejos FIRST LEGO League Challenge (de 10 a 16 anys) i FIRST LEGO League Explore (de 6 a 9 anys) tindran lloc el dissabte 10 de febrer a les instal·lacions de Fira de Reus. Un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, dels ajuntaments de Tarragona i de Reus, de la Fundació Privada Reddis i de l’empresa IDIADA, on participaran en total 341 joves organitzats en 46 equips procedents de 20 centres educatius i entitats de la demarcació: 197 competiran a la categoria FIRST LEGO League Challenge i 144 ho faran a la modalitat FIRST LEGO League Explore.

 

La FIRST LEGO League és un esdeveniment en què la ciència, la tecnologia i la diversió són protagonistes alhora que promou entre joves el jovent el desenvolupament d'habilitats de pensament crític, experimentació i disseny creatiu, els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

 

El repte Master PieceTM

 

FIRST LEGO League desafia cada temporada els joves a resoldre problemes del món real mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. En aquesta edició, el Desafiament Master PieceTM convida els equips a investigar com poden usar la tecnologia i les arts per ajudar a involucrar altres persones o incrementar la participació en una activitat que els agradi fer. Per exemple, el patinatge o col·leccionar monedes antigues. Exploraran la capacitat i possibilitats que ofereixen les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) per inspirar el seu esperit innovador i la creativitat artística sense limitar la seva creativitat.

 

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 anys tenen el seu espai destacat en el programa: FIRST LEGO League Explore. Enguany el desafiament els porta a elaborar un petit treball d’investigació en què desenvolupen una solució al repte plantejat i preparen un pòster d'equip amb el resultat de la recerca. A més,programen i construeixen una maqueta programable basada en peces LEGO® Education WeDo, definida i elaborada en la seva totalitat pel propi equip, que sigui capaç de superar algun repte definit per l’equip sobre la temàtica. El dia del torneig compartiran les seves idees, la maqueta i el que l’equip ha après, davant d’un equip de científics.

 

Els i les participants més grans de FIRST LEGO League Challenge es converteixen en aquesta ocasió en científiques, enginyeres i artistes i pensen com a tal per elaborar un projecte d’innovació en el que identifiquen una activitat que els apassiona, exploren les formes en què les persones comparteixen els seus interessos, pensen formes creatives de fer-ho utilitzant les arts com a guia, i dissenyen i creen una solució per ajudar les persones a aprendre sobre les seves passions. A més, dissenyen, construeixen i programen un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO MINDSTORMS per resoldre sobre un tauler oficial el major nombre de missions proposades.

 

El dia del torneig els equips defensaran els resultats del seu treball davant d’un jurat i posaran a prova el funcionament del seu robot davant d’àrbitres. Tot això ho fan a través dels valors FIRST: descobriment, innovació, impacte, inclusió, treballs en equip i diversió.

 

Molts dels equips participants a FLL Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen a les escoles provincial per escollir els representants. Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. 

 

L’Asociación Ingeniera Soy és l'entitat encarregada d'impulsar FIRST LEGO League a l’Estat espanyol. En conjunt, se celebren tornejos classificatoris a 32 ciutats amb la participació de més de 1.200 equips i 9.000 participants.

Previous Next

Enceta el PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors “L’ofici en viu”

La primera conversa entre els compositors Josep Maria Guix i Joan Magrané acull a un interessat públic al Teatre Bartrina

 
Reus, 31 de gener de 2024_ Ahir va encetar la nova programació de converses amb creadors PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 amb la conversa entre els compositors Josep Maria Guix i Joan Magrané al Teatre Bartrina. 
 
Si la temporada passada vam centrar-nos en la música de cambra, aquesta posarem l’atenció en dos oficis del món de la música que a primer cop d’ull poden semblar més individualistes, la composició i la direcció d’orquestra, per tal de despullar-los d’aquest i d’altres tòpics i, així, entendre’ls amb més profunditat.
 
Amb el compositor reusenc Josep Maria Guix ens vam endinsar en el món de la inspiració: d’on provenen les idees que després es dibuixen en la partitura, quins són els passos intermedis per a tal propòsit, el pas de la música sobre paper al món sonor dels instruments…
 
Josep Maria Guix Aguilar (Reus, 1967) va estudiar Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Teoria de la Música i Composició al Conservatori de Badalona, música electrònica a la Fundació Phonos (Barcelona) i informàtica musical a l’IRCAM (París). Ha rebut classes i consell de Benet Casablancas, David Padrós, Joan Guinjoan, José Manuel López López i Jonathan Harvey. Ha estat guardonat en diverses ocasions: X Premi Internacional de Composició “Ciutat d’Alcoi” (Espanya, 1995), Premio SGAE Jóvenes Compositores (Espanya, 2000), Concurs Innovamusica (Andorra, 2008), Salvatore Martirano Memorial Composition Award (EUA, 2010), I Concurs Internacional “Festa de la Música Coral” (Barcelona, 2015), Kaleidoscope Chamber Orchestra call for scores (Los Angeles, 2018), II Certamen Internacional de Composición Coral UAH (2022).
 
Està convençut de la funció social de la música i compagina l’activitat de la composició amb la docència a l’IES Joan Coromines. També ha exercit com a docent al Conservatori del Liceu i a la Universitat Pompeu Fabra .
Va ser director artístic del Festival Nous Sons de l’Auditori de Barcelona a partir de l’any 2007. La seva música ha estat interpretada per molts conjunts instrumentals. 
Les entrades als cicles són gratuïtes, i es poden reservar accedint a l'espai web de la Fundació a l'apartat "Agenda".
 
La primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 engega amb el Cicle: “L’ofici en viu”, on Joan Magrané, conductor del cicle, conversarà amb més professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra com son:
- 13 de febrer, Josep Pons, director d’orquestra
- 5 de març, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra 
 
L’última sessió forma part del cicle “Trajectòries” conduïdes per l’actriu i directora de teatre, Rosa Mateu, que conversarà de forma intimista amb l’actriu Clara Segura. Tindrà lloc el dia 2 d’abril. 
 
El projecte PROSCENI REDDIS BATRINA és un cicle que va començar l’any 2021 i que recull converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música...
Artistes que han tingut un abast nacional i estan relacionats d’alguna manera amb la ciutat de Reus o alguna de les seves institucions o entitats.
 
La programació de les sessions inclouen actuacions en directe o videoimatges i són presentades per personalitats del món musical o artístic.
 
En les anteriors edicions han passat pel Prosceni Reddis Bartrina: Lluís Pasqual, Oriol Tarragó, Jordi Bosch, Jone Sanmartin, Miquel Ortega, David Bagés, Roger Morelló, Emma Vilarasau i músics dels quartets Gerhard i Kebiart.
Es presenta el PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors compta amb dos cicles: “L’ofici en viu” i “Trajectòries”.

Es presenta el PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors compta amb dos cicles: “L’ofici en viu” i “Trajectòries”.

Les converses tindran lloc del 30 de gener al 2 d’abril al Teatre Bartrina a les 19.00h.

 

Reus, 18 de gener de 2024_ Avui, el regidor de Cultura i Política Lingüística  de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, el president i Patró de la Fundació Privada Reddis, Lluís Colomés, el Patró de la Fundació Xavier Filella i el compositor, Joan Magrané han presentat la nova programació de converses amb creadors PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 que compta amb dos cicles que acolliran a quatre convidats destacats de l'àmbit de la cultura i que tindran lloc al Teatre Bartrina a les 7 de la tarda, des del 30 de gener al 2 d'abril de 2024. Les entrades als cicles són gratuïtes, i es poden reservar accedint a l'espai web de la Fundació a l'apartat "Agenda".

El regidor de cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha volgut destacar el fet d'aprofitar les oportunitats que tenim a l'abast per fer costat als creadors: "amb una mirada posada en tot el talent que tenim a la ciutat i a la vora, i per això celebrem també l'aposta pel Joan Magrané, com a conductor d'una part de la programació del 2024".

Tant el president, Lluís Colomés com el responsable de la comissió de cultura de la Fundació Privada Reddis han coincidit en l'èxit dels anteriors cicles i la importància d'aquest format, que permet anar adaptant-se a noves idees en l'àmbit de les arts escèniques.

El compositor i conductor de les Converses amb creadors, Joan Magrané, ha remarcat la peculiaritat del Prosceni per trencar la separació entre escenari i públic per veure com treballen els artistes.

La primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 engega amb el Cicle: “L’ofici en viu”, on Joan Magrané, conductor del cicle, conversarà amb tres professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra:

  • 30 de gener,  Josep Maria Guix, compositor
  • 13 de febrer, Josep Pons, director d’orquestra
  • 5 de març, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra

L’última sessió forma part del cicle “Trajectòries” conduïdes per l’actriu i directora de teatre, Rosa Mateu, que conversarà de forma intimista amb l’actriu Clara Segura. Tindrà lloc el dia 2 d’abril.

El projecte PROSCENI REDDIS BATRINA és un cicle que va començar el 2022 amb converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música... que han tingut un abast nacional i estan relacionats d’alguna manera amb la ciutat o alguna de les seves institucions o entitats.

Totes les converses es poden tornar a visualitzar a l’apartat de conferències del web de la Fundació Privada Reddis .

Previous Next

El Centre de Lectura lliura una obra inèdita de Folch i Camarasa a Fundació Folch i Torres

El Centre de Lectura de Reus ha cedit a la Fundació Folch i Torres, l’obra inèdita de l'autor Ramon Folch i Camarasa descoberta el passat novembre al Centre de Lectura de Reus, gràcies al projecte de catalogació i digitalització de l’arxiu històric del Centre de Lectura al qual la Fundació Privada Reddis dona suport.

 

Durant una exhaustiva tasca de classificació i inventari dels arxius de la biblioteca, les bibliotecàries van trobar entre les seves pàgines l'obra teatral 'Tres temps', que va ser presentada al certamen literari de 1959. Tot i la manca d'indicacions inicials, una detallada investigació ha conduït a l'atribució d'aquesta obra a Ramon Folch i Camarasa.

 

Aquesta troballa ha sorprès molt la Fundació Folch i Torres, encarregada de salvaguardar el llegat dels cinc germans Folch i Torres, que fins aleshores no tenia constància d'aquesta obra teatral de tres actes. Tot i que la Fundació ja coneixia l'existència d'una obra presentada per l'autor, aquesta havia estat admesa com extraviada, afegint un element intrigant a la narrativa de la descoberta.

Recupera el tercer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues"

Recupera el tercer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues" a través del canal de Youtube de Canal Reus Televisió. 

En aquest programa es destaquen les trajectòries de la Maria Àngels Ollé i de la Misericòrdia Bach, dues pedagogues que van impulsar les primeres Escoles Actives a Reus i al país.

 

Sense oblidar a la Teresa Vallverdú que més tard va adaptar aquest model educatiu.

 

La sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues" és una idea original de Joan Navais, dirigida per Mireia Jansà i produïda per Canal Reus Doc. que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l'Ajuntament de Reus.

Previous Next

La Comissió d'educació de la Fundació Privada Reddis col·labora en la "Formació a la carta" dels centres educatius públics

La comissió d’educació de la Fundació Privada Reddis subvenciona, un any més, formació per a docents de Reus i Baix Camp, però aquest curs 2023-2024 ofereix un format "a la carta".

 

Cinc centres educatius públics de Reus i Baix Camp han iniciat diferents sessions de formació subvencionades per la Fundació Privada Reddis i dissenyades per les necessitats específiques per cada escola.

 

Els centres són diversos, els projectes educatius singulars i les necessitats concretes. Aquesta realitat ha motivat la Fundació a intentar donar resposta a les inquietuds dels docents oferint subvencions per realitzar la formació en centre que cada comunitat educativa necessita.

 

Alguns centres, com les escoles Abel Ferrater de La Selva del Camp i Santa Anna de Castellvell, s'han agrupat per ampliar i aprofundir en el seu coneixement sobre els components del currículum i el vincle amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a partir de la proposta de la ponent Mònica Carrasco. La finalitat és crear un projecte transversal i global dels ODS amb impacte directe al centre.

 

L’escola de Maspujols i la Ramón Sugrañes d’Almoster volen explorar conjuntament noves metodologies com les Capses d’aprenentatge de la mà de les formadores Sara Guerrero Albuixech i Margarita Rodríguez Vidal.

 

Un format diferent és el que ha triat l'escola Serra de Prades que ha preparat un cicle de dues xerrades amb l'educadora i mediadora Alba Castellví. La primera sessió dedicada a parlar de com gestionar els mòbils o les tauletes en el nostre dia a dia i porta per títol "Pantalles: quantes, quan i com". La segona gira al voltant de com educar els infants en l'autonomia i la seguretat amb "Els hàbits que els faran feliços".

 

L'objectiu de la Fundació Privada Reddis amb aquesta subvenció és col·laborar en la millora contínua dels centres educatius.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form