Projectes

La Fundació "la Caixa" i la Fundació Privada Reddis donen suport al programa de teràpia individualitzada per a nens i adolescents de l’Associació d’epilèpsia de Reus.

La Fundació "la Caixa" i la Fundació Privada Reddis donen suport al programa de teràpia individualitzada per a nens i adolescents de l’Associació d’epilèpsia de Reus.

Reus, a 5 de setembre de 2024_La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa", a través de Caixabank, han signat un acord de col·laboració per donar suport al programa Si jo puc, tu també #epilep on l’associació d’epilèpsia de Reus treballa la teràpia individualitzada per a nens i adolescents. L'acte de signatura ha comptat amb la presència de David Sanahuja, president de l'Associació d'Epilèpsia, Montserrat Mallafré, Directora Territorial de CaixaBank i Carme Buixeda, responsable de la Comissió Social de la Fundació Privada Reddis.

La col·laboració permetrà proporcionar suport emocional i millorar el benestar mental dels joves a través de teràpies individualitzades.

L'Associació d'Epilèpsia és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb epilèpsia i les seves famílies. Per fer-ho, ofereix suport, assessorament i promou activitats que afavoreixen la inclusió social de les persones amb epilèpsia. El Programa de Teràpia Individualitzada per a Nens i Adolescents té com a objectiu principal proporcionar suport emocional i millorar el benestar mental dels joves. Mitjançant un enfocament terapèutic personalitzat i un seguiment continu, es pretén contribuir al creixement emocional positiu i al desenvolupament personal dels participants.

A través de l'àmplia xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació "la Caixa" dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.

La Fundació Privada Reddis, des dels seus inicis, treballa per ajudar a entitats de caire social. L’acord amb la Fundació "la Caixa" ha permès donar suport a més projectes i, d’aquesta forma, arribar a moltes més persones.

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" donen suport  al projecte Aixeca't de la Fundació Pont i Gol

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" donen suport al projecte Aixeca't de la Fundació Pont i Gol

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" han unit esforços per a donar suport al projecte Aixeca't, una iniciativa de la Fundació Pont i Gol dirigida a infants i adolescents d'entre 5 i 12 anys dels barris Fortuny, Juroca i Montserrat.

Aixeca't té com a objectiu principal millorar el benestar i la qualitat de vida dels seus usuaris mitjançant un programa educatiu que busca reduir la marginació i l'exclusió social. Ofereix accions preventives, rehabilitadores i de desenvolupament comunitari amb la finalitat de formar ciutadans compromesos amb la societat i el seu entorn. Per aconseguir-ho, els equips d'educadors i voluntaris de la Fundació Pont i Gol utilitzen l'animació com a eix vertebrador de les activitats. Aquestes estan dissenyades per a potenciar la creativitat dels infants i alhora crear un ambient familiar que valori i respecti les diferents cultures com una riquesa essencial, element clau del projecte.

Un altre objectiu del projecte Aixeca't és fomentar la interacció, la cooperació, el respecte, la solidaritat i la gestió positiva de la convivència. A través del reforç d'aquests vincles, es creen espais de treball que afavoreixen aquests valors.

A més, l'equip d'educadors del projecte treballa de manera coordinada amb tots els agents que intervenen en el procés educatiu de l'infant, incloent-hi les famílies, escoles, instituts, Serveis Socials i altres entitats. Aquesta col·laboració en xarxa és fonamental per a garantir una atenció integral als infants i adolescents.

 

Previous Next

L'any 2023, la Fundació Privada Reddis ha donat suport a un total de 53 projectes, impactant positivament en la vida de milers de persones a través de les tres comissions.

Des del 1992, la Fundació Privada Reddis s’ha mantingut fidel al seu principal objectiu: mantenir vius els valors que han fet de Reus i el Baix Camp un referent en els àmbits educatius, socials i culturals.

 

Durant l'any 2023, la Fundació Privada Reddis va continuar amb el seu compromís de donar suport i desenvolupar projectes educatius, culturals i socials a Reus i el Baix Camp. La Fundació entén la importància de crear sinergies de col·laboració amb empreses, altres fundacions i institucions públiques, com Ajuntaments i la Diputació, han multiplicat l'impacte dels ajuts, Això ha fet que l'impacte dels ajuts s'hagi multiplicat i ens ha permès  arribar a un nombre més gran de beneficiaris i projectes. Gràcies als acords de col·laboració amb la Fundació "la Caixa" i al conveni signat amb Grup Teixidó, hem pogut millorar les ajudes en l’àmbit social. A més, des del 2021, el suport del Grup Candor ens ha permès mantenir i ampliar el suport a projectes culturals a la ciutat.

 

La Fundació treballa a través de tres comissions diferenciades: Ensenyament, Cultura i Comunicació, i Social. Cada comissió compta amb la guia de patrons i patrones experts en les respectives àrees, que asseguren un enfocament efectiu i especialitzat en cada iniciativa.

 

Durant el 2023 es va donar suport a 53 projectes, repartits entre les tres comissions de la següent manera: 14 projectes en l'àrea d'ensenyament14 en la de cultura i comunicació, i 25 en la comissió social, alguns projectes abasten diverses comissions.

 

 

Comissió de Cultura: Fomenta la creativitat i la cohesió social a través de l’art i la cultura.

 

La comissió de Cultura ha destinat el 27% dels recursos disponibles a enriquir la vida cultural del territori. Entre els projectes destacats, es troben exposicions, festivals i activitats artístiques que han implicat tant creadors locals com internacionals. Un dels projectes més rellevants ha estat el Prosceni Reddis - Bartrina, un cicle de converses i actuacions dirigit per Joan Magrané. Aquest esdeveniment ha estat clau en la dinamització cultural de la ciutat, oferint un espai de trobada per a creadors i públic, i promovent el diàleg i l'intercanvi d'idees. El suport a la creació documental i xerrades que  ajudin a preservar la memoria histórica, és un altre dels objectius d’aquesta comissió.

 

 

Comissió d'Ensenyament: Impulsa l'educació, la creativitat i la integració social de tots els infants i joves.

 

Amb el 35% dels recursos assignats, la comissió d'Ensenyament ha donat suport a diverses iniciatives per a millorar la qualitat educativa i oferir oportunitats a estudiants, especialment aquells en situacions desfavorides. Iniciatives com "The Big Draw" i les activitats educatives a Mas Miró i a la ruta pictòricoliterària Mir-Manent, han arribat a més de 700 alumnes, estimulant la seva creativitat i pensament crític, a través de l'art. La Fira Tastet de Ciència ha involucrat nombrosos centres educatius, promovent l'interès per la ciència i la tecnologia. A més, la comissió també s'ha centrat en proporcionar suport econòmic als Centres Educatius per a sessions de formació adaptades a les necessitats específiques centre. Per aquesta comissió els Premis Beques són fonametals per a premiar l'execl·lència i promoure la igualtat d’oportunitats entre tots els alumnes.

 

 

Comissió Social: Suport a les associacions que treballen amb les persones més vulnerables

 

La Comissió Social ha gestionat el 38% dels Fons destinat a subvencions, prioritzant les ajudes a les persones més vulnerables. Amb el suport d'entitats com la Fundació La Caixa i Grup Teixidó, han pogut donar suport a associacions i Fundacions que treballen amb diferents col·lectius de persones vulnerables a Reus i el Baix Camp. L’objectiu d’aquests suports és facilitar la integració social i facilitar la igualtat d’oportunitats. S’han impulsat ajuts a associacions que treballen amb infants i famílies, des de persones sense llar a migrants sols, passant per famílies amb difucultats socioecòmiques o els ajuts que reben diferents associacions  que treballen amb persones en situació de discapacitat ja sigui intel·lectual o motriu. També s'ha donat suport a l'art, la cultura i l'esport, ja que aquesta comissió entén aquests vessants com a eines fonamentals d'integració social. En conjunt, aquests projectes han beneficiat directament milers de persones, millorant la seva qualitat de vida i la seva integració social.

 

La tasca realitzada demostra el compromís continu de la Fundació Privada Reddis amb el benestar i el desenvolupament del territori i la seva comunitat. Aquesta tasca no seria possible sense la implicació i el suport d'empreses privades, altres fundacions, associacions i institucions públiques.

Previous Next

La Casa Misericòrdia de Reus renova els seus llits gràcies a l'ajut de la Fundació Privada Reddis i Grup Teixidó.

 

Reus, 12 d'agost de 2024_La Casa Misericòrdia de Reus, gestionada per la Fundació “Mare de Déu de Misericòrdia”, ha rebut el suport per part de la Fundació Privada Reddis i Grup Teixidó, que ha permès la renovació dels seus llits. Aquest projecte social, dedicat a l'acolliment de persones sense llar i en risc d'exclusió social, ha pogut cobrir la necessitat de canvi dels somiers i llits de fusta, a més de dotar els nous llits amb matalassos antiàcars. L’ajut ha estat fonamental per garantir un millor descans als residents, afavorint així la seva recuperació física i emocional.

 

El muntatge dels nous llits s'ha realitzat amb l'ajuda dels mateixos usuaris de la Casa. Aquesta iniciativa ha tingut un doble objectiu: ajudar els residents a sentir-se més responsables de la Casa i ensenyar-los a valorar el que tenen, preparant-los per a una futura autonomia el dia que puguin sortir de la Casa. Aquesta col·laboració activa no només fomenta el respecte i l'autosuficiència, sinó que també els ofereix una oportunitat pràctica per adquirir habilitats i experiència en tasques domèstiques.

 

La Casa Misericòrdia té capacitat per acollir  a 24 persones en règim residencial, que necessiten atenció física i psicològica. Aquestes persones, amb pocs o nuls recursos materials, troben a la Casa Misericòrdia un espai on treballar la seva reintegració a una vida més normalitzada, tant a nivell laboral com familiar. El personal tècnic i voluntari del projecte treballa en diversos àmbits per aconseguir diferents objectius:

Atenció sanitària i acompanyament: Els residents reben serveis mèdics i farmacològics, així com suport en salut mental, incloent-hi teràpies i seguiment de tractaments.

 

Integració en l'entorn: Aquesta activitat inclou sortides i excursions perquè els residents coneguin i es relacionin amb la seva comunitat. També participen en esdeveniments comunitaris i assisteixen a tallers i formacions externes per adquirir noves habilitats i coneixements.

 

Formació laboral: Els residents són preparats per al món laboral amb tallers d'informàtica i gestió telemàtica, programes d'alfabetització, i serveis d'orientació laboral per ajudar-los a trobar feina o millorar les seves perspectives laborals.

 

Activitats d'hàbits: Per inculcar hàbits i valors positius, es distribueixen tasques diàries que ensenyen el respecte a l'espai comú i als companys, fomenten la responsabilitat personal i promouen una convivència harmònica a la llar.

 

Convivència: Organitzem i supervisem la vida a la casa, incloent-hi la distribució de tasques i la promoció d'hàbits de convivència.

 

Amb aquest ajut la Fundació Privada Reddis i Grup Teixidó han volgut contribuir en la millora de la qualitat de vida dels residents de la Casa Misericòrdia. La col·laboració entre entitats és fonamental per continuar oferint suport i recursos a aquells que més ho necessiten.

 

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i el Grup Teixió donen suport a Càritas Reus per a realitzar el Casal d'estiu "Suport Go! 2024"

Reus, 29 de juliol de 2024_El Casal d'Estiu "Suport Go! 2024", que ha rebut l'ajut de la Fundació Privada Reddis gràcies a la col·laboració del Grup Teixidó, s'ha dut a terme de dilluns a divendres durant les quatre setmanes del mes de juliol de 2024 a una de les escoles públiques de la ciutat de Reus. 

 

Gràcies a la iniciativa de Càritas Reus, 120 infants i joves estan gaudint d'una proposta formativa i de lleure durant l'estiu. D'aquests 120 infants i joves, 40 tenen entre 5 i 7 anys (Educació Infantil de 5 anys, Primer i Segon de Primària), 40 tenen entre 8 i 10 anys (Tercer i Quart de Primària) i 40 tenen entre 11 i 13 anys (Cinquè i Sisè de Primària).

 

El Casal d'Estiu "Suport Go! 2024" va dirigit a infants de famílies vulnerables tant socialment com econòmicament. Aquestes famílies, en la seva majoria, no disposen de recursos econòmics per accedir a activitats educatives o de lleure durant l'estiu. Els participants a aquest casal inclouen alumnes del projecte educatiu de classes de repàs del Suport Pedagògic Dolors Cuadrada i famílies que reben aliments a les diferents Càritas Parroquials de la ciutat.

 

La Fundació Privada Reddis i el Grup Teixidó donen suport a iniciatives com la de Càritas Reus per què no només creen un espai de joc i aprenentatge per als nens, sinó que també reforcen els vincles comunitaris i augmenten el benestar de les famílies implicades.

Previous Next

La Fundació Reddis de la mà de Grup Teixidó han contribuït amb un ajut per al Casal d'Estiu "Tennis Taula per a Tothom 2024"

Reus, 22 de juliol de 2024 – La Fundació Privada Reddis, de la mà del Grup Teixidó, ha col·laborat amb un ajut  destinat al Casal d'Estiu del Club Tennis Taula Ganxets de Reus. Aquesta iniciativa, sota el lema "Tennis Taula per a Tothom", té com a objectiu oferir beques a infants i joves d'entre 6 i 18 anys que, per raons econòmiques o socials, no poden practicar un esport.

 

Gràcies a l'ajut del Grup Teixidó a través de la Fundació Reddis i a l'intens treball del Club de Tennis Taula Ganxets de Reus, 19 infants i joves d'entorns socioeconòmics vulnerables han tingut l'oportunitat de gaudir amb altres joves de la ciutat d'aquest casal, on a través de l'esport es treballa la cohesió i la integració social, en un entorn inclusiu i accessible per a tothom.

 

Amb aquest projecte, Ganxets de Reus té l'objectiu donar igualtat oportunitats a tots  els menors que vulguin gaudir del lleure jugant a tennis taula, assegurant-se que totes les necessitats econòmiques que puguin sorgir estiguin cobertes. "Tennis Taula per a Tothom 2024" és una oportunitat perquè aquests joves puguin gaudir de l'esport sense barreres, promovent la inclusió i l'accés igualitari a l'activitat esportiva.

 

Aquestes beques no serien possibles sense el suport essencial de les empreses i entitats que contribueixen dia a dia per fer realitat el lema "Tennis Taula per a Tothom".

 

La col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el Grup Teixidó demostra un compromís ferm amb la comunitat i amb la promoció de l'esport com a eina d'inclusió social. 

Previous Next

La Fundació Reddis i la Fundació "La Caixa", a través de Caixabank, concedeixen un ajut al projecte LLARS FAMILIARS per a la rehabilitació d'habitatges Socials a Reus.

Reus, X de juny de 2024- El passat divendres, 7 de juny, la Fundació Reddis i la Fundació "la Caixa", a través de Caixabank, van signar un acord de col·laboració per donar suport al Projecte LLARS FAMILIARS HSJ SCCL.L'acte de signatura va comptar amb la presència de mossèn Josep Moreno Espinosa, impulsor del projecte, Carme Buixeda, responsable de la Comissió Social de la Fundació Privada Reddis, Valero Camps, vicepresident de la Fundació Privada Reddis i Montserrat Mallafrè, directora Directora Banca d'Institucions Tarragona. 

 

LLARS FAMILIARS HSJ SCCL és una cooperativa d'iniciativa social i sense ànim de lucre que treballa per garantir el dret a l'habitatge a persones i famílies que no poden accedir al mercat convencional. La cooperativa adquireix, lloga o rep cessions d'habitatges que després ofereix en ús als seus socis demandants en condicions molt favorables i amb garantia de permanència. L'objectiu del projecte és empoderar els beneficiaris i implicar-los activament en la resolució del seu problema d'habitatge.

 

 

Actualment, LLARS FAMILIARS HSJ SCCL administra un total de 16 habitatges que donen sostre a més de quaranta persones, i té una llista d'espera de 46 unitats familiars. La seva activitat es concentra principalment a Reus, tot i que també opera a poblacions veïnes. La col·laboració permetrà la rehabilitació d'un immoble degradat al barri del Carme per a obtenir 5 nous habitatges socials destinats a famílies vulnerables.

 

L'ajut concedit es destinarà a la rehabilitació d'un immoble degradat situat al barri del Carme de Reus, amb l'objectiu d'obtenir cinc nous habitatges socials. Aquesta rehabilitació permetrà obtenir habitatges dignes i ben condicionats, amb especial atenció als aspectes de sostenibilitat ambiental, com ara aïllaments per reduir les necessitats d'energia, instal·lacions de climatització per aerotèrmia i plaques fotovoltaiques.

 

Els beneficiaris directes del projecte seran les 46 unitats familiars en llista d'espera, que agrupen més de 70 persones, majoritàriament dones amb fills a càrrec. La rehabilitació no només proporcionarà habitatge digne a les famílies necessitades, sinó que també contribuirà a la revitalització i sostenibilitat social, energètica i econòmica del barri

Previous Next

La Fundació Privada Reddis dona suport a l'Associació Taller Baix Camp per a l'ampliació de la seva Sala Snoezelen.

Gràcies al suport de la Fundació Privada Reddis i del Grup Teixidó, l'Associació Taller Baix Camp ha pogut ampliar la seva Sala Snoezelen, un espai multisensorial dedicat als usuaris i usuàries de l'associaicó. Aquesta iniciativa forma part d'una expansió més gran del Servei de Teràpia Ocupacional (STO), que ha dotat el centre de tres noves sales polivalents, una de les quals està destinada a aquesta sala multisensorial.

 

L'objectiu principal d'aquest projecte és proporcionar nous elements sensorials que permetin a les persones amb discapacitat intel·lectual interactuar amb l'entorn a través de l'estimulació dels seus sentits. Aquestes sales estan dissenyades per treballar amb diferents tipus de discapacitats mitjançant tècniques d'estimulació i relaxació, oferint diversos subespais que potencien diferents tipus d'estimulació: visual, tàctil, auditiva, corporal, vibratòria, gustativa i olfactiva.

 

Per entendre la importància d'aquests espais, és fonamental comprendre el concepte de sensació, que està lligat al sistema nerviós central i és crucial per al desenvolupament dels sistemes sensorial, perceptiu i cognitiu de la persona. El sistema nerviós ens permet relacionar-nos amb l'exterior, processant informació sensorial que pot provocar reaccions immediates o ser emmagatzemada a la memòria. Aquest procés comença amb l'activació d'un receptor, que converteix l'energia dels estímuls externs en impulsos neuronals que el cervell pot interpretar.

 

 

L'ampliació de la Sala Snoezelen a l'Associació Taller Baix Camp representa un pas important cap a la millora del benestar i desenvolupament de les persones amb discapacitat intel·lectual. A través de l'estimulació multisensorial, aquests espais ofereixen una eina valuosa per a la intervenció terapèutica, ajudant a superar les limitacions sensorials i millorant significativament la seva qualitat de vida.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "La Caixa" donen suport a la transformació digital de la Fundació Frederic Bara

La Fundació Privada Reddis, gràcies a la Fundació "La Caixa", donen suport a la transformació digital de la Fundació Frederic Bara, un procés clau contemplat en el pla estratègic de la Fundació per al període 2024-2027. Aquest suport té l’objectiu d’ajudar a la Fundació Frederic Bara a la compra de les eines tecnològiques necessàries per optimitzar els seus serveis i ampliar el seu impacte en la comunitat.

 

Aquest procés de transformació es divideix en tres fases principals:

 

1) Anàlisi i Primeres Passes i Inversions

L'objectiu d'aquesta primera fase és establir el punt de partida cap a una transformació digital completa. S'ha realitzat un estudi previ sobre els processos crítics actuals de la Fundació, identificant els punts febles. Amb aquesta anàlisi, s'han definit nous fluxos digitals que responen de manera eficaç i eficient als objectius a mig termini de l'organització. Com a resultat, s'ha fet evident la necessitat d'adquirir tant eines materials com educatives per garantir l'èxit del procés.

 

2) Disseny Complet Abraçant Tots els Àmbits de la Fundació

Aquesta fase inclou el desenvolupament d'un disseny integral que abasti totes les àrees de la Fundació, assegurant que la transformació digital sigui global i coherent amb les necessitats de l'organització.

 

3) Execució i Millora Continuada, any rere any

Finalment, la tercera fase se centra en la implementació del pla i en la millora constant, any rere any, assegurant una adaptació contínua i una evolució positiva de tots els processos digitals.

 

Destinataris de la Transformació Digital

 

Aquesta transformació afecta totes les persones implicades en la vida de la Fundació Frederic Bara. Això inclou els 9 membres del Patronat, els 6 membres de l'equip directiu i educatiu, els 63 voluntaris i voluntàries, així com les 83 unitats familiars ateses per la Fundació, que representen un total de 343 persones entre menors, adults i gent gran. En total, són 421 persones, d'edats compreses entre els 3 i els 80 anys o més, amb orígens culturals i socials molt diversos, que en conjunt fan possible la Fundació.

 

La Fundació Privada Reddis dona aquest suport per ajudar a la Fundació Frederic Bara amb la compra de material tecnològic amb l’objectiu de modernitzar els processos i enfortir la capacitat de la Fundació Frederic Bara per continuar oferint un suport vital a la seva comunitat, assegurant una adaptació tecnològica que millori la qualitat i eficàcia dels seus serveis.

Previous Next

Ensemble O Vós Omnes, el darrer concert del Cicle de Primavera de l'Associació de Concerts de Reus rep el suport de la Fundació Privada Reddis.

Aquest divendres, l’Associació de Concerts de Reus, dins del Cicle de Primavera presenta el darrer concert de la temprada: El Ensemble O Vós Omnes, dirigida per Xavier Pastrana on interpretaran l'obra Missa a sis veus, del compositor reusenc, Joan Magrané.

 

El concert, que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, tindrà lloc el pròxim 31 de maig a les 20:30 a la Prioral de Sant Pere de Reus.

 

Ensemble O Vós Omnes va ser fundat en 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica, Xavier Pastrana ha aconseguit en poc temps situar a l'Ensemble com un dels grups vocals de música antiga de major projecció de Catalunya. De la passió per la música antiga neix la voluntat de connectar el seu repertori amb el món actual, convertint cada concert en una experiència única, pròxima i commovedora per a tots.

 

 

Joan Magrané Figuera (Reus, 1988) Va rebre les primeres lliçons de composició de Ramon Humet. Posteriorment, va estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) amb Agustín Charles, a la Kunst Universit.t (Graz) amb Beat Furrer i al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse (París) amb Stefano Gervasoni. Ha estat lauréat de la Villa Medici (Roma, 2016), membre de la Casa Velázquez (Madrid, 2017/2018) i compositor convidat a La Pedrera (Barcelona, 2018/2019), Palau de la Música Catalana (Barcelona, 2019/2020), CNDM (Madrid, 2020/2021) i L'Auditori (Barcelona, 2021/2022).

 

També, ha estat guardonat amb diversos premis internacionals, com el XXXI Premi de Composició Queen Sophia (2014). Algunes de les seves peces són editades per Éditions Durand i Ficta.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form