Projectes

Previous Next

La Fundació Privada Reddis premia els millors treballs de recerca de Batxillerat i els millors treballs de projecte de Formació Professional del Baix Camp

Amb aquests guardons la Fundació premia l’excel·lència i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

 

La Fundació Privada Reddis ha lliurat, en la seva tretzena edició, els Premis als treballs de Recerca de Batxillerat i, per novè any, els Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional que han realitzat els alumnes dels instituts de la comarca.

Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari post obligatori i de donar un impuls a la Formació Professional.

La Fundació ha entregat un total de 7 Premis, a les promocions del curs 2022-2023, 4 Premis de Recerca als alumnes de Batxillerat, i 3 Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional.

El jurat dels treballs de recerca de batxillerat, presidit pel Sr. Francesc Valverde (en representació del Departament d’Educació) i format per la Sra. Montserrat Jove, en representació de la universitat Rovira i Virgili), el Sr. Miquel Lopez, en representació dels directors/es dels centres de secundària del Baix Camp, la Sra. Àngels Bigorra (en representació de la Fundació Privada Reddis) i la Sra. Mª Jesús Navarro, en representació de la Fundació Privada Reddis, ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT (13a edició):

Àmbit Científic – Tecnològic

 • 1er. Premi: Trilogia de la diabetis. Per Aleix Vernet Siuró (INS Cambrils).
 • 2on. Premi:  Fecundació in Vitro del eriçons de mar. Per Pau González Mestre (INS Cambrils)

Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art

 • 1r. Premi: Reus, una ciutat emprenedora. Per Joaquim Vallès Ballester (INS Domenech i Montaner de Reus)
 • 2on. Premi: Quins canvis proposa el nihilisme. Per Lluc Falceto Fernàndez (INS Ramon Berenguer IV)

El jurat dels Premis de Formació Professional presidit pel Sr. Josep Camps, en representació del Departament d'Educació, President, la Sra. Mar Pàmies en representació de la Universitat Rovira i Virgili, el Sr. Joan Figueras en representació dels centres de secundària del Baix Camp, el Sr. Valero Camps, en representació de la Fundació Privada Reddis i el Sr. Josep Andreu, en representació de la Fundació Privada Reddis, Secretari, ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (9a edició):

 • 1r. Premi: Descobrim la Resclosa. Per Kamar Bartolí Fernández (INS. Horticultura i Jardineria de Reus
 • 2on. Premi: El camí del Rec. Un espai natural per descobrir, conèixer, valorar i protegir. Per Judith Condeminas Sánchez (INS. Horticultura i Jardineria de Reus)
 • 3er. Premi: Depuradora als Domus – Avantprojecte de la depuradora ecològica dels Domus. Per Eva Checa Isern (INS. Horticultura i Jardineria de Reus)

Els alumnes seleccionats van exposar els seus treballs de recerca i de projecte fa unes setmanes davant del Jurat dels Premis.

Els guanyadors i guanyadores han rebut els premis en un acte de lliurament presidit pel president de la Fundació Privada Reddis, Sr. Lluís Colomés, la Sra. Montserrat Jové, en representació de la universitat Rovira i Virgili, el Sr. Josep Camps, president del Jurat del Premis de Formació Professional, la  Sra. Pilar Lopez, regidora d'ensenyament de l'Ajuntament de Reus i el  Sr. Joan Manel Audí Gil, director dels Serveis Territorials d'Educació a Taragona.

L’acte ha comptat amb la presència dels pares i familiars de tots els alumnes becats.

Un any més, la Fundació Privada Reddis vol remarcar la qualitat dels treballs premiats i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

El jurat felicita els/les autors/es dels treballs premiats, i els de la resta dels treballs presentats en aquesta tretzena edició, en vol remarcar la seva qualitat i els encoratja a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

Previous Next

7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

El passat divendres, 14 de desembre, el Castell del Paborde de la Selva del Camp va acollir l'acte de lliurament de guardons del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que, ha inclòs també l'entrega del 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social, i ha estat conduït pel periodista de Reusdigital.cat, Raúl Rodríguez.

Es tracta d'uns premis organitzats per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio de Reus i, per primera vegada, també per la Fundació Privada Reddis i la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En Joan Marc era un jove company periodista, que es va forjar a Reusdigital.cat, que va ser cofundador de la darrera etapa de LANOVA Ràdio de Reus, i que, quan ens va deixar, tenia només 27 anys. En Xavier era pagès, pintor d’ofici i col·laborador i amic de Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus. Des dels anys 70 va ser un activista compromès amb el canvi social, la solidaritat, la pau, el desarmament, l'ecologia i l'alliberament dels pobles.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de la Selva del Camp i Òmnium Cultural Baix Camp.

El Premi Joan Marc Salvat s’adreça a joves periodistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i pretén reconèixer treballs, ja siguin de premsa escrita, de ràdio, audiovisuals o de l’àmbit del fotoperiodisme, que tractin alguna temàtica relacionada amb el territori.  

 

Premi Òmnium Cultural Baix Camp:

El Premi Òmnium Cultural Baix Camp està valorat en 350 euros i s’adreça a alumnes que cursen estudis relacionats amb el món de la comunicació. 

Enguany, ha reconegut un recull d’articles periodístics situats a la ciutat de Tarragona, publicats al Fet a Tarragona, i que signa el jove Gio Gonzales.

 

Segon Premi ex aequo:

El jurat ha decidit que el segon premi d’enguany, valorat en 700 euros, sigui ex aequo. El primer dels premiats ha estat un pòdcast amb un to jove que s'emet des de l'estiu de 2022 a LANOVA Ràdio de Reus, 'Molt de Show', conduït per Artur Baiges i Gerard Ferré.

 

També s'ha reconegut un article periodístic sobre un ofici que "dona vida a guitarres i llaguts de fa centenars d’any". El treball, d'Anna Fortuny, és 'Parlar l’idioma dels instruments antics', és publicat a Singulars Magazín i explica la història d’en Joan Pellissa, el guitarrer de la Fatarella.

 

Primer premi:

El primer Premi d’aquest 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, valorat en 900 euros, l'han rebut Andreu Rauet, Adrià Tella i Víctor Gómez. S'ha reconegut el tractament en profunditat que hi ha darrere d''El Cas CF Reus. Buscant culpables', un documental elaborat com a Treball de Final de Grau.

 

Trajectòria:

L’organització del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat ha volgut reconèixer el recorregut professional d’un jove periodista de casa nostra, Antonio Mellado i Cardoner. Va ser el guanyador del Primer premi de la 1a edició del Joan Marc Salvat l’any 2016, i actualment ocupa el lloc que va ocupar el Joan Marc, és el director dels mitjans locals, Ràdio la Selva i Canal Camp.

Ell mateix, al costat de Lluís Cuartero, des de Canal Camp, ha signat el documental ‘Paretdelgada: un fil d’esperança’, sobre els Aplecs de Paret Delgada, i ara es troben treballant en una sèrie sobre la guerra civil a la Selva del Camp.

 

Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé:

El 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social i valorat en 900 euros, s'ha atorgat a un reportatge que tracta el fort impacte que genera sobre el territori l’arribada de creuers turístics al Port de Tarragona, 'Tarragona preveu rebre fins a 250.000 creueristes anuals la pròxima dècada', publicat a La Directa. L'autor de l'obra és Oriol Lleonart.

Per cloure l'acte, s'ha gaudit de l'actuació musical d'Olga Pes, qui ha treballat en diferents gèneres musicals i actualment es mou entre el pop-folk, el jazz i el mantra. Fa poc acaba d’editar dos discos a la vegada, 'Hello Sun' i 'Hello Moon'.

 

Text i fotografies: Reusdigital.cat

https://reusdigital.cat/noticies/el-camp/ja-es-coneixen-els-guardonats-del-7e-premi-de-periodisme-jove-joan-marc-salvat

Previous Next

La Fundació Privada Reddis lliura 19 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa

Ahir, 21 de novembre,  La Fundació Privada Reddis va fer entrega de 19 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV que van dur a terme una estada a l’estranger durant el curs 2022/23. Aquestes beques reconeixen l’excel·lència acadèmica i faciliten que els estudiants puguin beneficiar-se de l’enriquidora experiència d’estudiar en una universitat estrangera.

Aquest curs, la dotació total de la beca ha estat de 12.000 €, la qual es reparteix entre els 19 estudiants en funció del nombre de mesos que han realitzat l’estada. Dels alumnes becats, 5 han realitzat una estada d’un any i 14 una estada d’un quadrimestre.

Els països que els estudiants han escollit per a realitzar les seves estades han estat majoritàriament europeus, algunes de les universitats escollides pels alumnes d’aquest curs 2021-2022 han estat: Université Paris Cité; University of the West of Scotland; Ekonomická Univerzita v Bratislave; Università degli Studi di Torino. 

L’acte ha estat presidit per la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, el degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Antonio Terceño; la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Reus, M. Pilar López Bastida; el responsable de Relacions Institucionals de la FCEE, Albert Fonts i l’exalumna i especialista en coaching laboral, Anna Iglesias.

 

Més informació:

La col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, en relació a la mobilitat dels estudiants, va començar el curs 1995/1996. Però, molts anys abans, el 1988, any de la creació de la FCCE, la Fundació ja va començar a donant suport al col·lectiu de professors a través de la formació d’aquests, amb la voluntat de fer créixer la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials des dels seus inicis.

Durant aquests 28 anys, la Fundació ha becat a un total de 603, que han rebut la Beca Reddis per haver participat en els programes de mobilitat de la FCEE de la URV, per un import global de 380,170€.

Els premis beques  de mobilitat de la Fundació Privada Reddis han contribuït significativament a impulsar el desenvolupament d’estudis compartits de la URV amb més d’una cinquantena d’universitats estrangeres. Aquesta iniciativa ha estat fonamental en la consolidació de fructíferes relacions en l’àmbit acadèmic internacional.

 

 

 

Previous Next

Sergi Aliagas Llurba ha estat el guanyador de la primera Edició del Premi Pere Anguera- Fundació Reddis al Millor Treball de Fi de Grau d'Història Contemporània

Ahir, en un emotiu acte, es va fer públic el treball guanyador de la primera edició del Premi Pere Anguera-Fundació Privada Reddis al Millor Treball de Fi de Grau d'Història Contemporània: “Reusencs i Revolucionaris: la Secció Local del Partit Obrer d'Unificació Marxista a Reus”, de l'autor Sergi Aliagas Llurba.

Aquest premi, impulsat per la Fundació Privada Reddis, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura de Reus té com a finalitat incentivar la creació i difusió de la recerca local a Reus.

Dotat amb 2.500 euros, el premi inclou la publicació del treball guanyador a les Edicions del Centre de Lectura de Reus.

El jurat, format per representants de la Fundació Reddis, membres de l’ISOCAC de la URV i el president del Centre de Lectura de Reus ha destacat del treball guanyador la seva acurada redacció, coherència, i la profunda investigació que presenta. També han remarcat la qualitat dels treballs de Neus Anglès Borràs, Asunción Badia Gimeno i Iker Garcia González.

La presidenta de la Fundació Privada Reddis, Sra. Carme Buixeda, el Rector de la URV, Sr. Josep Pallarès, el president del Centre de Lectura, Sr. Lluís Miquel Pérez i la Catedràtica d'Història Contemporània de la URV, Sra. Montserrat Duch, han presidit l'acte de proclamació del guanyador, que ha comptat amb la presència de la Sra. Sandra Guaita, alcaldessa de Reus i de la vicedecana de la universitat de lletres., Marta  Serrano Coll.


Amb aquest premi, la Fundació Privada Reddis, la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura de Reus reafirmen el compromís amb la promoció de la recerca local i la preservació de la història del territori.

Previous Next

I Premi Pere Anguera/Fundació Reddis al millor treball de fi de grau d'Història Contemporània

Avui a la sala d’actes de la Fundació, s’ha presentat en roda de premsa la primera edició del Premi Pere Anguera/Fundació Reddis al millor treball de fi de grau d'Història Contemporània.


La Fundació Privada Reddis, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura de Reus impulsa el primer Premi Pere Anguera al millor treball de fi de grau d'Història Contemporània.


El Premi Pere Anguera, és una proposta presentada per tres entitats culturals: la Fundació Reddis, Isocac/URV i Centre de Lectura Reus, que pretenen incentivar la creació i la difusió de la recerca local de Reus.


Aquest premi és una oportunitat per donar a conèixer una de les investigacions de caràcter històric que cada any es realitzen a la Universitat Rovira i Virgili. El nom d’aquest Premi pretén donar relleu al bagatge amb el qual Pere Anguera Nolla va contribuir a la ciutat de Reus, a més d’incentivar la continuïtat dels estudis històrics centrats en l’època contemporània que inicià l’historiador ara ja fa quaranta anys.


La dotació econòmica serà de dos mil cinc-cents euros (2500€) i comporta, a més, la publicació del treball a les Edicions del Centre de Lectura de Reus. L’entrega de la dotació es durà a terme al moment del lliurament del Premi.


El jurat estarà format per cinc persones representants de les entitats que convoquen el premi: dues vinculades a la Fundació Reddis, dues del grup d’investigació consolidat ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili, i una del Centre de Lectura de Reus.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte públic celebrat a la Fundació Reddis. En aquesta primera edició, hi podran participar treballs referents a la història de la ciutat de Reus i de la comarca del Baix Camp, defensats en els cursos acadèmics 2021-2022 i 2022-2023.

Podeu consultar les bases del concurs a: 

 

BASES PREMI PERE ANGUERA

Previous Next

Un any més, la Fundació Privada Reddis premia els millors treballs de recerca de Batxillerat i de Formació Professional del Baix Camp

Enguany l’import global ha estat de 7.000€ per un total de 8 premis.

Amb aquests guardons la Fundació premia l’excel·lència i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

 

La Fundació Privada Reddis ha lliurat, en la seva dotzena edició, els Premis als treballs de Recerca de Batxillerat i, per vuitè any, els Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional que han realitzat els alumnes dels instituts de la comarca. Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu de  potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari post obligatori i de donar un impuls a la Formació Professional.

La Fundació ha centregat un total de 8 Premis, a les promocions del curs 2021-2022, amb un import global de 7.000 €: 5 Premis de Recerca als alumnes de Batxillerat, per un import de 5.000 €, i 2 Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional, per un import de 2.000 €.

El jurat dels treballs de recerca de batxillerat, presidit pel Sr. Francesc Valverde (en representació del Departament d’Educació) i format per la Sra. Núria Badenes (en representació dels directors/es dels centres de secundària del Baix Camp), la Sra. Àngels Bigorra (en representació de la Fundació Privada Reddis) i el Sr. Lluís Colomés (en representació de la Fundació Privada Reddis, secretari) ha establert els següents premis:

 

PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT (13a edició):

Àmbit Científic - Tecnològic

 • 1r. Premi (1.200 €): Efecte de la pluja àcida en la germinació i creixement de les plantes. Per Jianhau Wang, de l’INS Baix Camp.
 • 2on. Premi (800 €): De parabens a conservants naturals. Per Laia Capdevila Puig, de l’INS Baix camp.
 • 3r. Premi (500 €): El poder del més petit. Per Fernando Vizcaíno Gispert, d’INS Baix Camp.

Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art

 • 1r. Premi (1.200 €):  El que ens queda d’una vida. Per Júlia Martori Ferrando de l’INS Gabriel i Ferrater i Soler.
 • 2on. Premi (800 €): Una ruta per àngels de pedra. Per Maria Arnau Llauradó, de l’INS Fontanelles (Les Borges del Camp).
 • 3r. Premi (500 €): Com es sent la música. Per Paula Gracia Lequenne, de INS Ramon Berenguer IV. (Cambrils).

 

El jurat dels Premis de Formació Professional presidit pel Sr. Josep Lluís Torres (en representació del Departament d’Educació) i format per la Sra. Mar Pàmies (en representació de la Universitat Rovira i Virgili),  el Sr. Joan Figueres (en representació dels centres de secundària del Baix Camp), el Sr. Valero Camps (en representació de la Fundació Privada Reddis) i el Sr. Josep Andreu (en representació de la Fundació Privada Reddis, secretari) ha establert els següents premis:

 

PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (8a edició):

 • 1r. Premi (1.200€): Pla de prevenció d’incendis del Pont del Diable. Estratègies per mitigar el canvi climàtic. Per Joan Martín Riscos, de l’Ins. Horticultura i Jardineria de Reus.
 • 2on. Premi ex aequo (800€): EMUVIRT-RISC.  Jordi Serrano Segarrès, Adrià Valdepeñas Muñoz i Gerard Tost Sancho, de l’Ins. Baix Camp de Reus.
 •  

Els  alumnes seleccionats van exposar els seus treballs de recerca i de projecte fa unes setmanes davant del Jurat dels Premis.

Els guanyadors i guanyadores han rebut els premis en un acte de lliurament presidit per la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Sra. Carme Buixeda, pel Cap d’Àrea per a la coordinació i la planificació del departament d’Educació, Sr. Diego Cañavate; el regidor d’empresa i ocupació de l’Ajuntament de Reus, Sr. Carles Prats; el president del jurat dels Premis de Recerca, Sr. Francesc Valverde, el president del jurat dels Premis de Formació Professional, Sr. Josep Lluís Torres,  i l’exalumna, Srta. Gemma Pellisé. L’acte ha comptat amb la presència dels pares i familiars de tots els alumnes becats.

Un any més, la Fundació Privada Reddis vol remarcar la qualitat dels treballs premiats i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

El jurat felicita els/les autors/es dels treballs premiats, i els de la resta dels treballs presentats en aquesta dotzena edició, en vol remarcar la seva qualitat i els encoratja a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

 

 

 

Previous Next

La Fundació Privada Reddis lliura 22 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de l'URV

Avui, 29 de novembre, la Fundació Privada Reddis ha lliurat 22 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV que han realitzat una estada a l’estranger durant el curs 2021/2022. Unes beques que, com cada any, premien l’excel·lència i ajuden al fet que diversos estudiants puguin gaudir de l’experiència d’estudiar en una universitat estrangera. Aquestes beques han estat possibles gràcies a la col·laboració del Grup Candor. 

Aquest 2022, la dotació total de la beca ha estat de 12.000€, la qual es reparteix entre els 22 estudiants en funció del nombre de mesos que han realitzat l’estada.

Dels 22 alumnes becats,  3 han gaudit d’una estada d’un any i 19 d’una estada d’un quadrimestre.

Els països que els estudiants han escollit per a realitzar les seves estades han estat majoritàriament europeus, on les universitats escollides pels alumnes d’aquest curs 2020-2021 han estat: ISC Paris School of Management; University of the West of Scotland; Dublin City University; Ekonomická Univerzita v Bratislave; la Universidade de Coimbra, portugal, entre d’altres.

L’acte ha estat presidit per la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, el degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Antonio Terceño, el responsable de Relacions Institucionals de la FCEE, Albert Fonts i l’exalumna i especialista en coaching laboral, Magada Barceló.

 

Més informació:

La relació entre la Fundació Privada Reddis i la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, amb relació a la mobilitat dels estudiants, va començar el curs 1995/1996. Però, molts anys abans, el 1988, any de la creació de la FCCE, la Fundació ja va començar a donant suport suport al col·lectiu de professors a través de la formació d’aquests, amb la voluntat de fer créixer la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials des dels seus inicis.

Durant aquests 27 anys, la Fundació ha becat a un total de 584 estudiants, que han rebut la Beca Reddis per haver participat en els programes de mobilitat de la FCEE, per un import global de 368,170€. 

La col·laboració amb la Fundació Privada Reddis ha fomentat també l’establiment de programes d’estudis comuns amb altres universitats estrangeres que, mitjançant l’enviament d’estudiants de les nostres comarques, ha permès la consolidació de les relacions de la Facultat amb més de cinquantena universitats estranger.

 

Previous Next

Reus acollirà l’exposició d’art electrònic i digitals “ORÍGENS” de la BEEP Collection

La Fundació Privada Reddis  hi col·labora amb un Premi Beca.

 

Reus, 23 de maig de 2022, La Beep Collection torna a Reus, la seva ciutat d'origen, amb una nova proposta expositiva que tindrà lloc del 27 de maig al 23 de juliol el Centre d'Art Cal Massó de Reus. “ORÍGENS”, és una exposició d'obres d'art electrònic i digital, comissariat per Roberta Bosco i Stefano Caldana. La mostra, s'emmarca en la programació de ISEA 2022, el 27° International Symposium on Electronic Art, que se celebra a Barcelona del 10 al 16 de juny.

L’obra  RAIN BEATS de Josecarlos Flórez, és una de les noves produccions de l’exposició, realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s'estrena en aquesta ocasió.

La inauguració de la exposició es realitzarà dijous 26 de maig a les 19.30 hores al Centre d’Art Cal Massó de Reus. Després de la inauguració ens traslladarem a la Casa Navàs, on a les 22 hores es durà a terme un mapping a càrrec de l'artista Alba G. Corral, que animarà la façana amb els elements decoratius del meravellós interior modernista de l'edifici.

La roda de premsa de presentació de la exposició es farà el mateix 26 de maig a les 10:15h.

 

“ORÍGENS”, el principal esdeveniment de ISEA expandit en el territori

La mostra remet a la idea de naixement des de diferents perspectives a través d'algunes de les obres fundacionals d'aquesta pionera col·lecció i de peces fonamentals per al desenvolupament de l'art electrònic, que Beep Collection ha anat rescatant i restaurant, per a posar en valor el llegat de creadors precursors, que ja formen part de la història de l'art contemporani com Peter Weibel, Marcel·lí Antúnez i Antoni Abad.

“ORÍGENS” constitueix també un marc temporal, que ens acosta a la nostra evolució com a espècie i al desenvolupament imparable de la vida en la seva més àmplia expressió. Algunes de les obres que s'exposen a Cal Massó aprofundeixen en conceptes com la identitat o l'aparença (Joan Fontcuberta i Pilar Rosado o Rafael Lozano-Hemmer), la vida i la naturalesa (Marina Núñez i Robertina Šebjanič), els records i la memòria (Eduardo Kac o Ken Matsubaro) i la intel·ligència artificial i les percepcions de la realitat a través dels sentits i el cos humà (Ricardo Iglesias i Gerald Kogler, Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit o Anaisa Franco).

També hi ha peces que aborden els nostres entorns matèrics i còsmics com RAIN BEATS de Josecarlos Flórez, la nova producció realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s'estrena en aquesta ocasió.

 

Artistes participants

Antoni Abad, Eugenio Ampudia, Marcel·lí Antúnez, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit, Josecarlos Flórez, Joan Fontcuberta & Pilar Rosado, Anaisa Franco, Paul Friedlander, Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Eduardo Kac, Rafael Lozano-Hemmer, Ken Matsubara, Marina Núñez, Robertina Šebjanič, Stefan Tiefengraber, Eric Vernhes, Peter Weibel.

 

Mapping de Alba G. Corral a la Casa Navàs

La mostra inclou un mapping a càrrec de l'artista Alba G. Corral, que animarà la façana de la Casa Navàs amb els elements decoratius del meravellós interior modernista de l'edifici. El mapping es farà el dia de la inauguració, el cap de setmana següent i els dies de ISEA.

 

Idea y comissariat: Roberta Bosco y Stefano Caldana (www.arteedadsilicio.com)

Direcció del projecte: Vicente Matallana

Producció: LaAgencia (www.laagencia.org)

Beep Collection: (www.beepcollection.art)

Lloc: Centre d'Art Cal Massó. Carrer de Pròsper de Bofarull, 7 Reus.

Dates: del 27 de maig fins el 23 de juliol

 

El text curatorial, el llistat d'obres amb descripcions en català i espanyol i les imatges, estan disponibles en el link: https://cutt.ly/Origenes

 

 

 

Previous Next

LA FUNDACIÓ PRIVADA REDDIS PREMIA ELS MILLORS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT I ELS MILLORS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DEL BAIX CAMP

Enguany l’import global ha estat de 7.300€ per un total de 8 premis 

Amb aquests guardons, la Fundació, premia l’excel·lència i encoratja els alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional

 

 

Reus, 20 de maig 2022 – La Fundació Privada Reddis ha lliurat, en la seva onzena edició, els Premis als treballs de Recerca de Batxillerat, i, per setè any, els Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional que han realitzat els alumnes dels instituts de la comarca.

Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu de  potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari postobligatori, i de donar un impuls a la Formació Professional.

Per al curs 2020-2021, la Fundació ha concedit un total de 8 Premis per un import global de 7.300€: 5 Premis de Recerca als alumnes de Batxillerat, per un import de 4.500€, i 3 Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional, per un import de 2.800€.

El jurat, presidit pel Sr. Francesc Valverde (en representació del Departament d’Ensenyament) i format per la Sra. Montserrat Jové (en representació de la Universitat Rovira i Virgili),  la Sra. Alexandra Estopà (en representació dels directors/es dels centres de secundària del Baix Camp), el Sr. Josep Andreu (en representació de la Fundació Privada Reddis) i el Sr. Lluís Colomés (en representació de la Fundació Privada Reddis, secretari) ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT (12a edició):

Àmbit Científic - Tecnològic

 • 1r. Premi (1.200€): Mutatio Exitiale. Per Eulàlia Canals Martí, de INS Cambrils.

 • 2on. Premi (800€): La intel·ligència artificial Per Anna Zakeva, de l’INS Ramon Berenguer IV.

 

Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art

 • 1r. Premi (1.200€):  Els oficis a la Selva del Camp a la segona meitat del S. XIX (1855 -1900). Per Miquel Bové Cristià, de l’INS Joan Puig i Ferrater.

 • 2on. Premi (800€): Juglares del S.XXI. El rap como manifestación poética. Per Ona Masdeu Baraldès, de l’INS Joan Puig i Ferrater.

 • 3r. Premi (500€):. Les rutes de la memòria entre l’oblit i el desconeixement. Per Nadia Zougagh,de l’INS Josep Tapiró.

 

El jurat dels Premis de Formació Professional, presidit pel Sr. Josep Lluís Torres (en representació del Departament d’Ensenyament,) i format per la Sra. Mar Pàmies (en representació de la Universitat Rovira i Virgili), el Sr. F. Andreu Lascorz (en representació dels centres de secundària del Baix Camp), el Sr. Valero Camps (en representació de la Fundació Privada Reddis) i el Sr. Josep Andreu (en representació de la Fundació Privada Reddis, secretari), ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (6a. edició):

 • 1r. Premi (1.200€): Estudi i cens de la somereta del Montsant. Per Carlos Serrano Duque, de l’Ins. Horticultura i Jardineria de Reus.

 • 2on. Premi ex aequo (800€): Desenvolupament d’un sistema de reg automatitzat. Per Bogdan Struk, Dani Valiente Milara i Jordi Albert Ribas Gonzalez, de l’Ins. Baix Camp de Reus

 • 2on. Premi ex aequo (800€):  Anàlisi de la viabilitat del Pèlag de Can Sogues com a espai natural protegit. Olèrdola (Alt Penedès). Per Nil Garreta i Escoda, de l’Ins. Horticultura i Jardineria de Reus.

Els  alumnes seleccionats van exposar els seus treballs de recerca i de projecte fa unes setmanes davant del Jurat dels Premis. Els guanyadors i guanyadores van rebre els premis en un acte de lliurement presidit per la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Sra. Carme Buixeda, pel director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Sr. Joan Manel Audí; el regidor d’educació de l’Ajuntament de Reus, el Sr. Daniel Recasens el president del jurat dels Premis de Recerca, Sr. Francesc Valverde, el president del jurat dels Premis de Formació Professional, Sr. Josep Lluís Torres,  i va comptar amb la presència dels pares i familiars de tots els alumnes becats.

Un any més, la Fundació Privada Reddis vol remarcar la qualitat dels treballs premiats i encoratja els alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

PREMI BECA REDDIS ART TECNOLÒGIC

PREMI BECA REDDIS ART TECNOLÒGIC

ISEA2022 Barcelona en col·laboració amb la NewArtFoundation i HacTe, i amb la participació de la Fundació Reddis, anuncia la convocatòria d'una beca de producció i investigació de peces artístiques en l'àmbit de la confluència entre l'art, la ciència i la tecnologia. El resultat serà exposat durant el simposi ISEA2022 Barcelona. Cada artista o grup de col·laboració es podrà presentar a la beca sempre que reuneixi els requisits de la convocatòria. El termini de recepció de propostes es tancarà el 10 de març a les 23:59 (UTC + 1h) i l'anunci del resultat del procés de selecció serà el 15 de març.

Podeu accedir a les bases de la convocatòria AQUÍ

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form