Projectes

Previous Next

L’actriu Clara Segura clou el cicle “Prosceni Reddis-Bartrina 2024”

L’actriu Clara Segura ha tancat el Prosceni Reddis Bartrina 2024, on Rosa Mateu, actriu i directora de teatre, va dirigir una íntima conversa fent un repàs de la trajectòria vital i professional de Segura.

 

Actriu de teatre, cinema i televisió ha format part de destacades pel·lícules del cinema espanyol com Mar adentro o Creatura i, també, ha participat en exitoses sèries de televisió com Porca misèria o Nit i dia.

 

Durant la conversa, l'actriu va destacar, per damunt de tot, la seva trajectòria al món del teatre on, des de molt jove, ha interpretat des d'obres clàssiques com Antígona fins a colpidores obres contemporànies com Incendis de Wajdi Mouwad. Segura, també ha dirigit l'èxit teatral La trena, de Laetitia Colombani.

 

Més de trenta anys d'amistat, que va començar l'Institut del teatre, uneix a les dues actrius que han compartit amb el públic divertides anècdotes i experiències viscudes.

 

El Cicle Prosceni Reddis Bartrina compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

 

Reconeixements:

 

Premi Butaca com a millor actriu de repartiment pel somni d'una nit d'estiu (2002).


Premi Margarita Xirgú a la millor actriu de teatre per Ets aquí? (2005).

 

Premi Ondas per Porca Misèria (2006). Nominada al Premi Max com a millor actriu protagonista per la felicitat (2007).

 

Premi Gaudí com a millor actriu de repartiment per les dues vinyes d'Andrés Rabadán (2010).

 

Trofeu ALCINE46 a la millor interpretació femenina per "La inquilina" en el Festival de Cinema d'Alcalá de Henares de 2016.

 

Premi Butaca 2018 en la categoria millor actriu per l'obra Els Nois de Mossbank Road.

 

Premi Gaudí 2024 a millor actriu secundària pel seu paper en Creatura.

Previous Next

Cloenda del cicle “L’Ofici en viu”, conversa amb Antoni Ros Marbà ”Un Músic complet.”

Reus,5  de març_ Avui, Antoni Ros Marbà compositor i director d’orquestra ha tancat el cicle “L’ofici en viu” presentat pel compositor Joan Magrané, on han explorat el procés creatiu d’un dels músics més rellevants de la història musical del país. Per tancar el cicle han comptat amb la participació del tenor David Alegret i el pianista Josep Buforn on han interpretat quatre peces d’Alegret.

Durant la primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 el Cicle: “L’ofici en viu”, Joan Magrané, conductor del cicle, ha conversat amb tres professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra: el compositor Josep Maria Guix, el director d’orquestra, Josep Pons i ha finalitzat el cicle amb una ponent d’honor, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra, autodenominat “un músic complet”.

Antoni Ros Marbà (L'Hospitalet, 1937) és un dels músics catalans més importants de les últimes dècades i tot un referent de la direcció orquestral en diversos països. Marbà és autor d’algunes de les obres més rellevants de la literatura musical actual.
Va estudiar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i es va formar a la direcció d'orquestra amb Eduard Toldrà, Sergiu Celibidache i Jean Martinon.Va participar en el darrer El giravolt de maig que va dirigir Eduard Toldrà: “Vaig treballar l’obra directament amb ell. Acompanyava els cantants amb piano, va ser un moment meravellós”. 

L'any 1966 Ros Marbà va guanyar el concurs com a director de l'Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola acabada de fundar. El 1967 va aconseguir el càrrec de director de l'Orquestra Ciutat de Barcelona. El 1978 va arribar a ser director titular de l'Orquestra
Nacional d'Espanya, càrrec que ostentà fins al 1981. També va dirigir, entre 1979 i 1986, l'Orquestra de Cambra dels Països Baixos (Nederlands Kamerorkest). Ha dirigit gran quantitat de prestigioses orquestres a tot el món i cal destacar la invitació que va rebre de Herbert von Karajan, el 1978, per dirigir l'Orquestra Filharmònica de Berlín. El 1992 va participar en la representació de l'única òpera de Robert Gerhard, La Dueña, al Teatro de la Zarzuela i al Gran Teatre del Liceu.

 

Des de 2000 a 2012 fou el director titular de la Real Filharmonía de Galicia. Ha estat professor i director titular de la Càtedra d'Orquestra de Cambra Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid i director de l'Escola de Altos Estudos Musicais de Galícia, càrrecs que ha compaginat amb una intensa activitat concertística. També ha estat professor dels cursos de direcció del Conservatori Superior del Liceu. Ha compost, entre d'altres, la música de la Història de Catalunya amb cançons (1972), amb lletra de Jaume Picas, i de Tirant lo Blanc (1977), cantata per a corals infantils amb lletra adaptada per Núria Albó. Ha col·laborat amb l'Esbart Verdaguer. L'11 de setembre de 2005 es va estrenar la nova versió de l'himne de Els Segadors realitzada per Ros Marbà. Va ser interpretada per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l'Orfeó Català.

A finals de 2022 «Dinsic, publicacions musicals» va editar el llibre Antoni Ros Marbà, músic, una biografia àgil i exhaustiva escrita per Lluís Brugués que relata, amb passió, la seva vida i obra. El text defineix a Ros Marbà com “l’hereu del moviment musical noucentista i continuador d’una gran tradició de músics catalans”.

 

El Cicle Prosceni Reddis Bartrina compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

 


Reconeixements:

El 1966 va rebre el Premi Internacional del Disc Arthur Honegger per l'enregistrament de Les set paraules de Crist a la Creu de Haydn.

Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1988), el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura (1989) i la Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu de Barcelona (2012) La sarsuela La Dolores, de Tomás Bretón, dirigida per Antoni Ros Marbà va guanyar un Grammy Llatí al millor àlbum clàssic el 2000.

El 7 de març, passat demà, rebrà a Girona el Premi 440 d'honor de la revista Enderrock per la seva trajectòria.

Previous Next

El PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors s’endinsa en la professió del director d’orquestra

La segona conversa entre el director d’orquestra Josep Pons i el compositor Joan Magrané aclapara l’atenció del públic

 

Reus, 13 de febrer de 2024_ Ahir es va celebrar el segon PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 converses amb creadors, amb la conversa entre el  director d’orquestra Josep Pons Viladomat i el compositor Joan Magrané, al Teatre Bartrina. 
Si la temporada passada vam centrar-nos en la música de cambra, aquesta posarem l’atenció en dos oficis del món de la música que a primer cop d’ull poden semblar més individualistes, la composició i la direcció d’orquestra, per tal de despullar-los d’aquest i d’altres tòpics i, així, entendre’ls amb més profunditat.
 
Josep Pons Viladomat està considerat un dels directors més rellevants de la seva generació, i és l’actual director musical del Gran Teatre del Liceu. L’any 1985 va fundar l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure i, l’any 1993, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. És director honorari de l’Orquesta y Coro Nacionales de España i de l’Orquesta Ciudad de Granada, de les quals va ser director artístic i titular. Va ser també director musical executiu de les cerimònies olímpiques de Barcelona 92.
 
L’any 1999 va ser distingit amb el Premio Nacional de la Música que atorga el Ministeri de Cultura, és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i doctor honoris causa de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2019 va ser guardonat amb la Medalla d’or al mèrit en les Belles Arts.
 
Ha enregistrat una cinquantena de títols per a Harmonia Mundi France i Deutsche Grammophon, i n’ha obtingut els màxims guardons: Grammy, Cannes Classical Awards, Grand Prix de l’Académie Charles Cross, Diapasson d’Or i Choc de la Musique.
Dirigeix habitualment les principals orquestres i ho fa a les sales d’arreu del món, i ha establert una relació continuada amb l’Orchestre de París, la Philharmonia, la City of Birmingham, la Gewandhaus de Leipzig, la Staatskapelle de Dresden, l’NHK de Tòquio o la BBC Symphony Orchestra, amb la qual ha fet diverses aparicions als BBC Proms de Londres.
 
Va debutar al teatre del Liceu el 1993. Com a director musical del Gran Teatre del Liceu (des de 2012) dirigeix nombroses produccions a Barcelona: va estrenar el 2019 una exitosa Turandot commemorativa del 20è aniversari del Liceu, el mes d’abril d’enguany dirigirà, en versió concert, El castell de Barbablava de Béla Bartók i el 2025 encapçalarà el Lohengrin de Katharina Wagner.
 
A partir la temporada 2025-2026 serà el nou director artístic i titular de l’orquestra alemanya Deutsche Radio Philharmonie, un dels conjunts més destacats dins del sistema d’orquestres alemanyes.
 

El Cicle Prosceni Reddis Bartrina compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

 

 
Les entrades als cicles són gratuïtes, i es poden reservar accedint a l'espai web de la Fundació a l'apartat "Agenda".
 
La primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 engega amb el Cicle: “L’ofici en viu”, on Joan Magrané, conductor del cicle, conversarà amb més professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra com son:
 
- 5 de març, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra 
 
L’última sessió forma part del cicle “Trajectòries” conduïdes per l’actriu i directora de teatre, Rosa Mateu, que conversarà de forma intimista amb l’actriu Clara Segura. Tindrà lloc el dia 2 d’abril. 
 
El projecte PROSCENI REDDIS BATRINA és un cicle que va començar l’any 2021 i que recull converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música... Artistes que han tingut un abast nacional i estan relacionats d’alguna manera amb la ciutat de Reus o alguna de les seves institucions o entitats. La programació de les sessions inclouen actuacions en directe o videoimatges i són presentades per personalitats del món musical o artístic.
En les anteriors edicions han passat pel Prosceni Reddis Bartrina: Lluís Pasqual, Oriol Tarragó, Jordi Bosch, Jone Sanmartin, Miquel Ortega, David Bagés, Roger Morelló, Emma Vilarasau i músics dels quartets Gerhard i Kebiart.
 
Previous Next

Enceta el PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors “L’ofici en viu”

La primera conversa entre els compositors Josep Maria Guix i Joan Magrané acull a un interessat públic al Teatre Bartrina

 
Reus, 31 de gener de 2024_ Ahir va encetar la nova programació de converses amb creadors PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 amb la conversa entre els compositors Josep Maria Guix i Joan Magrané al Teatre Bartrina. 
 
Si la temporada passada vam centrar-nos en la música de cambra, aquesta posarem l’atenció en dos oficis del món de la música que a primer cop d’ull poden semblar més individualistes, la composició i la direcció d’orquestra, per tal de despullar-los d’aquest i d’altres tòpics i, així, entendre’ls amb més profunditat.
 
Amb el compositor reusenc Josep Maria Guix ens vam endinsar en el món de la inspiració: d’on provenen les idees que després es dibuixen en la partitura, quins són els passos intermedis per a tal propòsit, el pas de la música sobre paper al món sonor dels instruments…
 
Josep Maria Guix Aguilar (Reus, 1967) va estudiar Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Teoria de la Música i Composició al Conservatori de Badalona, música electrònica a la Fundació Phonos (Barcelona) i informàtica musical a l’IRCAM (París). Ha rebut classes i consell de Benet Casablancas, David Padrós, Joan Guinjoan, José Manuel López López i Jonathan Harvey. Ha estat guardonat en diverses ocasions: X Premi Internacional de Composició “Ciutat d’Alcoi” (Espanya, 1995), Premio SGAE Jóvenes Compositores (Espanya, 2000), Concurs Innovamusica (Andorra, 2008), Salvatore Martirano Memorial Composition Award (EUA, 2010), I Concurs Internacional “Festa de la Música Coral” (Barcelona, 2015), Kaleidoscope Chamber Orchestra call for scores (Los Angeles, 2018), II Certamen Internacional de Composición Coral UAH (2022).
 
Està convençut de la funció social de la música i compagina l’activitat de la composició amb la docència a l’IES Joan Coromines. També ha exercit com a docent al Conservatori del Liceu i a la Universitat Pompeu Fabra .
Va ser director artístic del Festival Nous Sons de l’Auditori de Barcelona a partir de l’any 2007. La seva música ha estat interpretada per molts conjunts instrumentals. 
Les entrades als cicles són gratuïtes, i es poden reservar accedint a l'espai web de la Fundació a l'apartat "Agenda".
 
La primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 engega amb el Cicle: “L’ofici en viu”, on Joan Magrané, conductor del cicle, conversarà amb més professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra com son:
- 13 de febrer, Josep Pons, director d’orquestra
- 5 de març, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra 
 
L’última sessió forma part del cicle “Trajectòries” conduïdes per l’actriu i directora de teatre, Rosa Mateu, que conversarà de forma intimista amb l’actriu Clara Segura. Tindrà lloc el dia 2 d’abril. 
 
El projecte PROSCENI REDDIS BATRINA és un cicle que va començar l’any 2021 i que recull converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música...
Artistes que han tingut un abast nacional i estan relacionats d’alguna manera amb la ciutat de Reus o alguna de les seves institucions o entitats.
 
La programació de les sessions inclouen actuacions en directe o videoimatges i són presentades per personalitats del món musical o artístic.
 
En les anteriors edicions han passat pel Prosceni Reddis Bartrina: Lluís Pasqual, Oriol Tarragó, Jordi Bosch, Jone Sanmartin, Miquel Ortega, David Bagés, Roger Morelló, Emma Vilarasau i músics dels quartets Gerhard i Kebiart.
 
 

El Cicle Prosceni Reddis Bartrina compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

 

Es presenta el PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors compta amb dos cicles: “L’ofici en viu” i “Trajectòries”.

Es presenta el PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 Converses amb creadors compta amb dos cicles: “L’ofici en viu” i “Trajectòries”.

Les converses tindran lloc del 30 de gener al 2 d’abril al Teatre Bartrina a les 19.00h.

 

Reus, 18 de gener de 2024_ Avui, el regidor de Cultura i Política Lingüística  de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, el president i Patró de la Fundació Privada Reddis, Lluís Colomés, el Patró de la Fundació Xavier Filella i el compositor, Joan Magrané han presentat la nova programació de converses amb creadors PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 que compta amb dos cicles que acolliran a quatre convidats destacats de l'àmbit de la cultura i que tindran lloc al Teatre Bartrina a les 7 de la tarda, des del 30 de gener al 2 d'abril de 2024. Les entrades als cicles són gratuïtes, i es poden reservar accedint a l'espai web de la Fundació a l'apartat "Agenda".

El regidor de cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha volgut destacar el fet d'aprofitar les oportunitats que tenim a l'abast per fer costat als creadors: "amb una mirada posada en tot el talent que tenim a la ciutat i a la vora, i per això celebrem també l'aposta pel Joan Magrané, com a conductor d'una part de la programació del 2024".

Tant el president, Lluís Colomés com el responsable de la comissió de cultura de la Fundació Privada Reddis han coincidit en l'èxit dels anteriors cicles i la importància d'aquest format, que permet anar adaptant-se a noves idees en l'àmbit de les arts escèniques.

El compositor i conductor de les Converses amb creadors, Joan Magrané, ha remarcat la peculiaritat del Prosceni per trencar la separació entre escenari i públic per veure com treballen els artistes.

La primera part del PROSCENI REDDIS BARTRINA 2024 engega amb el Cicle: “L’ofici en viu”, on Joan Magrané, conductor del cicle, conversarà amb tres professionals de la composició musical i la direcció d’orquestra:

  • 30 de gener,  Josep Maria Guix, compositor
  • 13 de febrer, Josep Pons, director d’orquestra
  • 5 de març, Antoni Ros Marbà, compositor i director d’orquestra

L’última sessió forma part del cicle “Trajectòries” conduïdes per l’actriu i directora de teatre, Rosa Mateu, que conversarà de forma intimista amb l’actriu Clara Segura. Tindrà lloc el dia 2 d’abril.

El projecte PROSCENI REDDIS BATRINA és un cicle que va començar el 2022 amb converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música... que han tingut un abast nacional i estan relacionats d’alguna manera amb la ciutat o alguna de les seves institucions o entitats.

Totes les converses es poden tornar a visualitzar a l’apartat de conferències del web de la Fundació Privada Reddis .

El Cicle Prosceni Reddis Bartrina compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

 

Previous Next

L'actriu Emma Vilarasau posa el colofó final al Cicle Prosceni Reddis Bartrina 2023 "Trajectòries, converses amb creadors"

Ahir, dimecres 7 de juny, el director de teatre Josep Maria Mestres va ser l'encarregat de conduir la darrera trobada del cicle Prosceni Reddis Bartrina 2023 "Trajectòries, converses amb creadors" impulsats per la Fundació Privada Reddis amb la col·laboració del Consorci del Teatre Bartrina.  

Aquesta última conversa ha tingut el privilegi de comptar amb una de les actrius més destacades del panorama teatral nacional, l'Emma Vilarasau. 
Una actriu amb una gran trajectòria professional des dels seus inicis al Teatre Lliure l'any 1983 i que continua, fins a l'actualitat, protagonitzat importants papers principals al teatre, al cinema i a la televisió. 

 
Les converses Proceni Reddis Bartrina 2023 tenen com a objectiu principal apropar la creació la cultural a la ciutadania, amb un format de converses intimistes on es desvelen anècdotes i secrets que fan entendre al públic la complexitat dels processos de la producció cultural, tant musical com teatral. 

 

Per aconseguir aquesta fita hem comptat amb dos cicles diferenciats: el primer "L'ofici en viu. Nous talents", conduït pel compositor Joan Magrané on han participat intèrprets d'una jove fornada de primer ordre del panorama musical  català i europeu com Roger Morelló, Joel Bardolet o els membres del Kebyart i Gerhard. Per finalitzar, amb el cicle "Trajectòries, converses amb creadors", on n els protagonistes de la conversa qui escullen als seus entrevistadors, la qual cosa crea un format de conversa poc convencional, on l'artista es mostra davant del públic d'una forma molt propera i natural; que ha comptat amb David Bages i Emma Vilarasau com a protagonistes de les converses. 


Previous Next

El violinista Joel Bardolet desgrana la Xacona de Gerhard amb el compositor Joan Magrané

Ahir es va celebrar al Teatre Bartrina l'últim prosceni del cicle "L'ofici en viu Nous Talents amb l'audició comentada de la Xacona per a violí sol de Gerhard amb Joel Bardolet. 

Joel Bardolet conduït per Joan Magrané, van desgranar l'obra de Robert Gerhard, introductor a Espanya del dodecafonisme i les teories de la Segona Escola de Viena, va ser un dels més notables representants de la Generació musical del 27.

Joel Bardolet, violí (Vic, 1987), és un dels músics amb una personalitat més forta i interessant del panorama català i europeu actual, ahir es va aventurar a descobrir els secrets i les claus de la virtuosa (per l'intèrpret i per l'oïdor) Xacona per a violí sol del vallenc Robert Gerhard, el compositor català més important de tots els temps.

Va cursar els seus estudis amb Eva Graubin a l’Escuela Superior de Música de Catalunya. Va rebre la influència sobretot dels membres del Quartet Casals i del director Salvador Mas Conde. Més tard va ser admès per estudiar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violoncelista francesa Muriel Cantoreggi. D’aptituds evidents i musicalitat exultant, la seva manera particular d’abordar obres clau del repertori universal li ha valgut a Joel Bardolet un lloc destacat en el panorama actual d’orquestres i formacions de cambra centreeuropees, amb les quals col·labora regularment, ja sigui com a concertino o com a solista.

“L'ofici en viu, nous talents”.

És un cicle de quatre sessions, centrades en la música de cambra i el teatre de petit format, per conèixer i explorar els confins (dels més íntims als més pragmàtics) del fer de l'experiència artística un ofici acompanyats per alguns dels seus protagonistes més joves i a la vegada més capdavanters.

El Cicle ha estat conduït per Joan Magrané, compositor (Reus, 1988). La seva música ha sonat en les sales de concerts més importants d'Europa per orquestres i solistes de renom. Molt interessat per la cultura en general, també es dedica a la divulgació. Ha escrit articles en diversos mitjans i és autor del llibre "Antologia sentimental de la música catalana" (Peu de mosca, 2022).

 

 

 

 

Bàrbara Roig Grifolll i Pau Ferran exploren el procés creatiu d’una peça teatral a la segona sessió del cicle "L'ofici en viu, nous talents".

Bàrbara Roig Grifolll i Pau Ferran exploren el procés creatiu d’una peça teatral a la segona sessió del Prosceni Reddis Bartrina: “L’ofici en viu. Nous talents”.

Amb la idea de veure a l’artista al seu taller, el compositor Joan Magrané guia la recepta de cuina d’un procés creatiu d’arts escèniques acompanyat de l’actriu, Bàrbara Roig, i l’actor, Pau Ferran, que durant la segona sessió del cicle “L’ofici en viu, nous talents” del Proceni Reddis Bartrina, ens mostren com es treballen els textos teatrals i poètics, on l’artista s’apropia de la peça mitjançant la interpretació.

Aquesta segona sessió del Prosceni Reddis Bartrina ha donat l’oportunitat al públic a veure i sentir de primera mà com es cou la creació teatral d'avui dia, tot plegat amb el suport de diversos vídeos i fragments del text clàssic "La Divina Comedia" de Dante.

 

Bàrbara Roig Grifoll, nascuda a Reus l'any 85, és una de les actrius més actives de l'escena catalana. Després de pujar a l'escenari de petita ja no n'ha baixat més. Aquesta temporada, entre d'altres ocasions, la podrem veure a la sala gran del Teatre Nacional en El temps i els Conway de J. B. Priestley. Llicenciada en Art Dramàtic a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Institut del Teatre de Barcelona (2010),  Becada al curs “A study for The Tempest by William Shakespeare” impartit per Peter Clough i Charlotte Munkso Scuola Europea per l’arte dell’attore (San Miniato, Itàlia, 2008).

 

Pau Ferran, nascut a Reus l'any 88, és actor. O millor: home de teatre (món en el qual hi ha fet, des de ben jove, gairebé tots els papers de l'auca). Tot plegat relligat per unes inquietuds culturals i vitals amples i heterodoxes. Forma part de Lo Nostro, del qual n'és un dels fundadors. El 2021 va dirigir el  Poema Inacabat, a partir del text de Gabriel Ferrater. El 2022 va participar a Obsolescència Programada d'Anna Maria Ricart a la Sala Beckett i el 4 de febrer de 2023 va representar al Teatre Bartrina la nova producció de Lo Nostro Lot 5/6 Pedra amb Bàrbara Roig.

 

La propera sessió del Prosceni Reddis Bartrina serà el pròxim 21 de març amb els músics Miquel Jordà i Daniel Miguel que mantindran una conversa centrada en la música de cambra.

Roger Morelló obre la primera sessió del Prosceni Reddis Bartrina 2023 amb una sessió musical comentada que connecta amb el públic

El segon Prosceni Reddis Bartrina, comença amb el primer cicle "L'ofici en viu, nou talents", centrat en la música de cambra i el teatre de petit format. Aquesta nova edició vol apropar a la ciutadania el nou talent reusenc i la seva l'experiència artística.

Aquesta primera sessió, guiada per al compositor Joan Magrané ha estat a càrrec de Roger Morelló, un jove reusenc que desenvolupa la seva carrera professional de violoncel·lista concertista a Alemanya. Ambdós ha desgranat la 3a suite amb violoncel de Bach, on el violoncel·lista ha interpretat la peça, en directe, mentre el compositor analitzava i comentava els diferents moviments, fragment per fragment.

L'exercici ha apropat al públic al procés creatiu, amb un format innovador de sessió musical comentada. Roger Morelló apunta que "és un format totalment diferent on el Joan i jo trenquem la barrera entre el públic l'intèrpret i el comentador". 
Per finalitzar, el violoncel·lista reusenc ha delectat al públic assistent amb una de les peces incloses en el seu primer disc "The Voices of Casals".

Recordem que aquest segon Prosceni Reddis Bartrina 2023 compta amb dos cicles diferenciats:

Per una part el cicle "L'ofici en viu, nous talents" que cerca apropar talent jove del territori a la ciutadania. Aquest primer cicle es compon de quatre sessions: 21 de febrer el violoncel·lista Roger Morelló; el 28 de febrer els actors Bàrbara Roig i Pau Ferran; el 21 de març dos dels components del quartet Gerhald i Kebyart, Miquel Jordà i Daniel Miguel; el 28 de març tanca aquest primer cicle el violinista Joel Bardolet amb una altra interpretació musical comentada.

La segona part del Prosceni Reddis Bartrina 2023, cicle "Trajectòries, converses amb creadors", torna a la fórmula de la primera edició, on en format intimista repassarem la carrera artística de dos actors catalans amb una dilatada trajectòria: el 18 d'abril conversarem amb David Bagés i el 7 de juny amb Emma Vilarasau.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form