M. Àngels Ollé protagonitza quarta sessió del cicle "Reus Ciutat de Pedagogues"

La Doctora en història Meritxell Ferré ha estat l'encarregada de la quarta conferència del cicle "Reus Ciutat de Pedagogues" on ha destacat una figura clau per a la transformació pedagògica de la ciutat: la M. Àngels Ollé Romeu (1937-2019), mestra i pedagoga impulsora de la renovació pedagògica de la ciutat de Reus. 

M. Àngels Ollé, juntament amb Cèlia Artiga, Montserrat Corretja van impulsar l'escola d'estiu Rosa Sensat, unes trobades formatives dirigides als mestres que van esdevenir la llavor d'una transformació pedagògica essencial per al territori. 

Una de les principals fites professionals i vital la M. Ollé va ser una de les fundadores i directora de l'escola Mowgli, una escola laica, activa i integradora oberta a la ciutat de reus l'any 1965 amb un projecte educatiu molt innovador, que va liderar la renovació pedagògica. 

M. Àngels Ollé, vital i optimista, durant els seus últims anys de vida va continuar lluitant per la llegua i per la llibertat liderant el moviment Avis i Àvies per la llibertat de Reus. 

 

Meritxell Ferré


És llicenciada i doctora en Història per la Universitat Rovira i Virgili. La seva tesi versava sobre la història del moviment feminista durant la transició democràtica i es va publicar en format llibre sota el títol El Maig de les Dones. És col·laboradora del grup ISOCAC del Departament d’Història de la URV. Ha centrat les seves investigacions en la història de les dones a l’edat contemporània i el món local. Ha treballat com a tècnica de projectes històrics i de memòria democràtica i documentalista pel Memorial Democràtic, l'Ajuntament de Tarragona i l'Institut Ramon Muntaner. També ha impartit classes i conferències en el món universitari. Actualment treballa com a tècnica de cultura i polítiques d'igualtat i de les dones a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.