Bàrbara Roig Grifolll i Pau Ferran exploren el procés creatiu d’una peça teatral a la segona sessió del cicle "L'ofici en viu, nous talents".

Bàrbara Roig Grifolll i Pau Ferran exploren el procés creatiu d’una peça teatral a la segona sessió del Prosceni Reddis Bartrina: “L’ofici en viu. Nous talents”.

Amb la idea de veure a l’artista al seu taller, el compositor Joan Magrané guia la recepta de cuina d’un procés creatiu d’arts escèniques acompanyat de l’actriu, Bàrbara Roig, i l’actor, Pau Ferran, que durant la segona sessió del cicle “L’ofici en viu, nous talents” del Proceni Reddis Bartrina, ens mostren com es treballen els textos teatrals i poètics, on l’artista s’apropia de la peça mitjançant la interpretació.

Aquesta segona sessió del Prosceni Reddis Bartrina ha donat l’oportunitat al públic a veure i sentir de primera mà com es cou la creació teatral d'avui dia, tot plegat amb el suport de diversos vídeos i fragments del text clàssic "La Divina Comedia" de Dante.

 

Bàrbara Roig Grifoll, nascuda a Reus l'any 85, és una de les actrius més actives de l'escena catalana. Després de pujar a l'escenari de petita ja no n'ha baixat més. Aquesta temporada, entre d'altres ocasions, la podrem veure a la sala gran del Teatre Nacional en El temps i els Conway de J. B. Priestley. Llicenciada en Art Dramàtic a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Institut del Teatre de Barcelona (2010),  Becada al curs “A study for The Tempest by William Shakespeare” impartit per Peter Clough i Charlotte Munkso Scuola Europea per l’arte dell’attore (San Miniato, Itàlia, 2008).

 

Pau Ferran, nascut a Reus l'any 88, és actor. O millor: home de teatre (món en el qual hi ha fet, des de ben jove, gairebé tots els papers de l'auca). Tot plegat relligat per unes inquietuds culturals i vitals amples i heterodoxes. Forma part de Lo Nostro, del qual n'és un dels fundadors. El 2021 va dirigir el  Poema Inacabat, a partir del text de Gabriel Ferrater. El 2022 va participar a Obsolescència Programada d'Anna Maria Ricart a la Sala Beckett i el 4 de febrer de 2023 va representar al Teatre Bartrina la nova producció de Lo Nostro Lot 5/6 Pedra amb Bàrbara Roig.

 

La propera sessió del Prosceni Reddis Bartrina serà el pròxim 21 de març amb els músics Miquel Jordà i Daniel Miguel que mantindran una conversa centrada en la música de cambra.