Previous Next

Comença el cicle de conferències Educar Avui. Marc Castellnou, inspector de bombers de la Generalitat, ens parla de "Canvi climàtic i grans incendis forestals"

La patrona de la Fundació Privada Reddis, la Sra. Àngels Bigorra, obre el cicle de conferències educatives “Educar Avui 2022-2023” que comença de la mà de Marc Castellnou Ribau Inspector Bombers de la Generalitat (GRAF00) expert en Grans Focs. Una figura de prestigi internacional entre els especialistes en l’extinció d’incendis forestals.

La conferència, Canvi climàtic i grans incendis ens enfronta al repte que tenim davant, com a societat, per continuar sent un país amb boscos. I ens fa coneixedors de la relació entre els focs forestals i l'abandonament del territori.

Ara mateix, Catalunya té el 70% del territori en boscos. Els grans incendis i el canvi climàtic ens posen davant d’un repte creatiu, però la societat encara reaccionem de forma defensiva, Castellnou ens proposa un canvi de mirada radical.

Segons Castellnou, "El canvi climàtic només ha posat en evidència les mancances de gestió del territori que hem acumulat en els darrers 40 anys".