Previous Next

L’Arxiu Municipal posa en valor el Fons Digital Ràdio Reus-Cadena SER, digitalitzat gràcies a la Fundació Privada Reddis

La Unesco va escollir el dia 13 de febrer per a commemorar el Dia Mundial de la Ràdio. La ràdio és un mitjà de comunicació únic per a celebrar la diversitat humana i constitueix una plataforma per al discurs democràtic.

Conscients de la importància del patrimoni documental sonor de la ciutat i amb la voluntat de preservar-lo i donar-lo a conèixer, aquest dilluns 13 de febrer, a l’Arxiu Municipal, se celebrarà aquesta commemoració posant en valor el fons digital de RàdioReus-Cadena SER. L’any 2012 fruit d’un acord entre la Fundació Privada Reddis i Ràdio Reus-Cadena Ser es va procedir a digitalitzar els arxius sonors conservats a Ràdio Reus. Un total 743 enregistraments, més de 280 hores gravació d’un període que comprèn del 1935 al 2012.

També, promogut des de la mateixa Fundació, es va realitzar la descripció de cadascun dels arxius. L’any 2014, aquests fons digitalitzat va ser entregat a l’Ajuntament de Reus per tal que s’incorporés a l’Arxiu Municipal i es preservés, ja que tenia un gran valor informatiu, cultural i històric per la ciutat. Durant aquest temps s’ha estat treballant per posar els documents digitalitzats en accés públic així com adequar la descripció del fons en termes arxivístics i també fer accessible el catàleg amb totes les referències dels arxius: número de registre, número de sèrie, nom de l’arxiu, descripció, classe de document, format, durada, descripció temàtica, personatges que hi intervenen, etc.

En l’acte que s'ha dut a terme avui dilluns dia 13 de febrer a l’Arxiu Municipal se signarà el document pel qual el fons passa a ser propietat de l’Ajuntament de Reus amb noves condicions d’ús i destacant l’accés lliure als arxius digitalitzats (prèvia sol·licitud a l’Arxiu Municipal). La descripció dels diferents arxius es pot consultar al catàleg del fons accessible a través de la pàgina web de l’Arxiu.

A  l’acte han intervingut per part de l’Ajuntament, la regidora de Participació, BonGovern i Serveis Generals, Sra. Montserrat Flores Juanpere i per part de la Fundació Privada Reddis, la Sra. Carme Buixeda Bordallo, Presidenta del Patronat de la Fundació, i el Sr.Josep Maria Martí, en qualitat de patró de la Fundació.

També hem comptat amb l’assistència de professionals de Ràdio Reus i persones que hi han estat estretament vinculades. En commemoració del Dia Mundial de la Ràdio, a la mateixa sala, es durà a terme un programa especial d’entrevistes centrat en el paper que ha tingut Ràdio Reus en la història de la ciutat i la importància de la preservació i difusió del seu fons.