Prosceni Reddis Bartrina; Audició comentada de la Xacona per a violí sol de Gerhard amb Joel Bardolet, violí

Joel_Bardolet
Categoria
Proceni Reddis-Bartrina
Data
28 Març 2023
Nombre d'entrades
200
Entrades disponibles
186
14

Dimarts 28 de març, 19 h. al Teatre Bartrina


Audició comentada de la Xacona per a violí sol de Gerhard amb Joel Bardolet, violí.

Amb el violinista Joel Bardolet (Vic, 1987), un dels músics amb una personalitat més forta i interessant del panorama català i europeu actual, ens aventurarem a descobrir els secrets i les claus de la virtuosa (per l'intèrpret i per l'oïdor) Xacona per a violí sol del vallenc Robert Gerhard, el compositor català més important de tots els temps. Una obra escrita amb Bach com a referent que ens servirà per tancar, en rodó, les quatre sessions d'aquest cicle.

“L'ofici en viu, nous talents”. Cicle conduït per Joan Magrané. 
 
Un cicle de quatre sessions, centrades en la música de cambra i el teatre de petit format, per conèixer i explorar els confins (dels més íntims als més pragmàtics) del fer de l'experiència artística un ofici acompanyats per alguns dels seus protagonistes més joves i a la vegada més capdavanters.                           
Joan Magrané (Reus, 1988) és compositor. La seva música ha sonat en les sales de concerts més importants d'Europa per orquestres i solistes de renom. Molt interessat per la cultura en general, també es dedica a la divulgació. Ha escrit articles en diversos mitjans i és autor del llibre "Antologia sentimental de la música catalana" (Peu de mosca, 2022).