Previous Next

La Comissió d'educació de la Fundació Privada Reddis col·labora en la "Formació a la carta" dels centres educatius públics

La comissió d’educació de la Fundació Privada Reddis subvenciona, un any més, formació per a docents de Reus i Baix Camp, però aquest curs 2023-2024 ofereix un format "a la carta".

 

Cinc centres educatius públics de Reus i Baix Camp han iniciat diferents sessions de formació subvencionades per la Fundació Privada Reddis i dissenyades per les necessitats específiques per cada escola.

 

Els centres són diversos, els projectes educatius singulars i les necessitats concretes. Aquesta realitat ha motivat la Fundació a intentar donar resposta a les inquietuds dels docents oferint subvencions per realitzar la formació en centre que cada comunitat educativa necessita.

 

Alguns centres, com les escoles Abel Ferrater de La Selva del Camp i Santa Anna de Castellvell, s'han agrupat per ampliar i aprofundir en el seu coneixement sobre els components del currículum i el vincle amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a partir de la proposta de la ponent Mònica Carrasco. La finalitat és crear un projecte transversal i global dels ODS amb impacte directe al centre.

 

L’escola de Maspujols i la Ramón Sugrañes d’Almoster volen explorar conjuntament noves metodologies com les Capses d’aprenentatge de la mà de les formadores Sara Guerrero Albuixech i Margarita Rodríguez Vidal.

 

Un format diferent és el que ha triat l'escola Serra de Prades que ha preparat un cicle de dues xerrades amb l'educadora i mediadora Alba Castellví. La primera sessió dedicada a parlar de com gestionar els mòbils o les tauletes en el nostre dia a dia i porta per títol "Pantalles: quantes, quan i com". La segona gira al voltant de com educar els infants en l'autonomia i la seguretat amb "Els hàbits que els faran feliços".

 

L'objectiu de la Fundació Privada Reddis amb aquesta subvenció és col·laborar en la millora contínua dels centres educatius.

Previous Next

7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

El passat divendres, 14 de desembre, el Castell del Paborde de la Selva del Camp va acollir l'acte de lliurament de guardons del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que, ha inclòs també l'entrega del 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social, i ha estat conduït pel periodista de Reusdigital.cat, Raúl Rodríguez.

Es tracta d'uns premis organitzats per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio de Reus i, per primera vegada, també per la Fundació Privada Reddis i la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En Joan Marc era un jove company periodista, que es va forjar a Reusdigital.cat, que va ser cofundador de la darrera etapa de LANOVA Ràdio de Reus, i que, quan ens va deixar, tenia només 27 anys. En Xavier era pagès, pintor d’ofici i col·laborador i amic de Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus. Des dels anys 70 va ser un activista compromès amb el canvi social, la solidaritat, la pau, el desarmament, l'ecologia i l'alliberament dels pobles.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de la Selva del Camp i Òmnium Cultural Baix Camp.

El Premi Joan Marc Salvat s’adreça a joves periodistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i pretén reconèixer treballs, ja siguin de premsa escrita, de ràdio, audiovisuals o de l’àmbit del fotoperiodisme, que tractin alguna temàtica relacionada amb el territori.  

 

Premi Òmnium Cultural Baix Camp:

El Premi Òmnium Cultural Baix Camp està valorat en 350 euros i s’adreça a alumnes que cursen estudis relacionats amb el món de la comunicació. 

Enguany, ha reconegut un recull d’articles periodístics situats a la ciutat de Tarragona, publicats al Fet a Tarragona, i que signa el jove Gio Gonzales.

 

Segon Premi ex aequo:

El jurat ha decidit que el segon premi d’enguany, valorat en 700 euros, sigui ex aequo. El primer dels premiats ha estat un pòdcast amb un to jove que s'emet des de l'estiu de 2022 a LANOVA Ràdio de Reus, 'Molt de Show', conduït per Artur Baiges i Gerard Ferré.

 

També s'ha reconegut un article periodístic sobre un ofici que "dona vida a guitarres i llaguts de fa centenars d’any". El treball, d'Anna Fortuny, és 'Parlar l’idioma dels instruments antics', és publicat a Singulars Magazín i explica la història d’en Joan Pellissa, el guitarrer de la Fatarella.

 

Primer premi:

El primer Premi d’aquest 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, valorat en 900 euros, l'han rebut Andreu Rauet, Adrià Tella i Víctor Gómez. S'ha reconegut el tractament en profunditat que hi ha darrere d''El Cas CF Reus. Buscant culpables', un documental elaborat com a Treball de Final de Grau.

 

Trajectòria:

L’organització del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat ha volgut reconèixer el recorregut professional d’un jove periodista de casa nostra, Antonio Mellado i Cardoner. Va ser el guanyador del Primer premi de la 1a edició del Joan Marc Salvat l’any 2016, i actualment ocupa el lloc que va ocupar el Joan Marc, és el director dels mitjans locals, Ràdio la Selva i Canal Camp.

Ell mateix, al costat de Lluís Cuartero, des de Canal Camp, ha signat el documental ‘Paretdelgada: un fil d’esperança’, sobre els Aplecs de Paret Delgada, i ara es troben treballant en una sèrie sobre la guerra civil a la Selva del Camp.

 

Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé:

El 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social i valorat en 900 euros, s'ha atorgat a un reportatge que tracta el fort impacte que genera sobre el territori l’arribada de creuers turístics al Port de Tarragona, 'Tarragona preveu rebre fins a 250.000 creueristes anuals la pròxima dècada', publicat a La Directa. L'autor de l'obra és Oriol Lleonart.

Per cloure l'acte, s'ha gaudit de l'actuació musical d'Olga Pes, qui ha treballat en diferents gèneres musicals i actualment es mou entre el pop-folk, el jazz i el mantra. Fa poc acaba d’editar dos discos a la vegada, 'Hello Sun' i 'Hello Moon'.

 

Text i fotografies: Reusdigital.cat

https://reusdigital.cat/noticies/el-camp/ja-es-coneixen-els-guardonats-del-7e-premi-de-periodisme-jove-joan-marc-salvat

Segon capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".

Ja es pot visualitzar en obert, a través del canal de youtube de Canal Reus Televisió, el segon capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".

En aquest segon episodi coneixerem Teresa Mañé, una anarquista que va impulsar la primera escola laica i d'ensenyança mixta a Reus. També commemorarem a Cèlia Artiga per la seva tasca en la lluita per a la dignificació de l'Escola Pública durant el Franquisme.

La sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues" és una idea original de Joan Navais, dirigida per Mireia Jansà i produïda per Canal Reus Doc. que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l'Ajuntament de Reus.

Primer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".

Ja es pot visualitzar en obert, a través del canal de youtube de Canal Reus Televisió, el primer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".


La sèrie documental és una idea original de Joan Navais
, dirigida per Mireia Jansà i produïda per Canal Reus Doc. que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l'Ajuntament de Reus.


En aquest primer episodi parlem de dos personatges cabdals a Reus en la normalització del català a l'escola. Salvador Vilanova i Teresa Miquel i Pàmies van ser dues persones que, cadascuna en la seva època, van fer grans aportacions en aquest àmbit.

Previous Next

Localitzada una obra inèdita de Ramon Folch i Camarasa gràcies al projecte de catalogació i digitalització de l’arxiu històric del Centre de lectura

La Fundació Privada Reddis dona suport al projecte de catalogació i digitalització de l’arxiu històric del Centre de lectura, on la Biblioteca de l’ateneu resenc ha trobat entre els documents del seu l’arxiu històric una obra de teatre inèdita de Ramon Folch i Camarasa. Aquesta peça teatral, titulada Jo no he vingut a portar la pau i també No es pot servir a dos senyors, obtingué el premi Ignasi Iglésias als Jocs Florals de Cambridge l’any 1956. El segon títol és el lema que va emprar l’autor per presentar la mateixa obra, amb el títol Tres Temps, al VI Certamen literari organitzat pel Centre de Lectura l’any 1959. Aquesta peça teatral en tres actes, mecanografiada, havia estat extraviada per l’autor segons havia reconegut ell mateix.

Ramon Folch i Camarasa (Barcelona, 1926 - Mollet del Vallès, 2019) va ser novel·lista, dramaturg i traductor, conegut popularment per ser el guionista del còmic serial Massagran i per la seva activitat a la revista infantil En Patufet. Era fill de  Josep Maria Folch i Torres. Durant la dècada dels seixanta va convertir-se en un dels traductors més fecunds del país. Entre altres autors va traduir Faulkner, Fitzgerald, Conrad, Hemingway, Sartre i Russell. De 1973 a 1986 va treballar de traductor a l’Organització Mundial de la Salut, a Ginebra. Com a escriptor, va rebre els principals premis literaris catalans.

L’inventari i catalogació de l’arxiu històric de la Biblioteca del Centre de Lectura es va iniciar el passat mes de juny amb el suport de la Fundació Privada Reddis. La troballa de l’obra inèdita de Folch i Camarasa se suma a la recuperació de les obres originals manuscrites que va utilitzar la Sección Dramática de l’entitat per a la seva representació al Teatre Principal i al Teatre del Centre de Lectura a finals del segle XIX i principis del XX, respectivament.

Previous Next

Canal Reus i la Fundació Privada Reddis presenten la sèrie documental ‘Reus, Ciutat de Pedagogues’

Aquest dimarts al vespre, la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis s’ha omplert de gom a gom per gaudir del primer capítol de la sèrie documental ‘Reus, Ciutat de Pedagogues’. Una producció de Canal Reus Docs, amb la col·laboració de la Fundació  Privada Reddis i el suport de la Regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l’Ajuntament de Reus.

La sèrie audiovisual forma part d’un projecte transmèdia que neix a partir del cicle de conferències “Reus, ciutat de Pedagogues” organitzat per la Fundació i coordinat per l’historiador Joan Navais, on diferents especialistes en la matèria parlan de figures rellevants del món de la pedagogia, nascudes a Reus.  

La sèrie fa un recorregut per les principals figures del món de l’ensenyament de la ciutat, les quals han deixat empremta per la seva manera de fer i ensenyar, per les seves metodologies trencadores o pel seu tarannà. Des de Teresa Miquel, passant per Àngels Ollé, Cori Bach o Teresa Vallverdú, per posar-ne només alguns exemples. Són pedagogues que han fet història a la ciutat i al país i que han deixat el seu segell que encara avui en dia continua sent referent.

‘Reus, Ciutat de Pedagogues’ és una sèrie de tres capítols que s'estrenarà a Canal Reus aquest dimecres 29 de novembre a partir de les 21.30 h. Els dies 13 i 20 de desembre es podran veure els altres dos capítols. Tots tres capítols es podran recuperar a LaXarxa+, la plataforma de continguts audiovisuals de la Xarxa de Televisions Locals i al web de la Fundació.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis lliura 19 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa

Ahir, 21 de novembre,  La Fundació Privada Reddis va fer entrega de 19 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV que van dur a terme una estada a l’estranger durant el curs 2022/23. Aquestes beques reconeixen l’excel·lència acadèmica i faciliten que els estudiants puguin beneficiar-se de l’enriquidora experiència d’estudiar en una universitat estrangera.

Aquest curs, la dotació total de la beca ha estat de 12.000 €, la qual es reparteix entre els 19 estudiants en funció del nombre de mesos que han realitzat l’estada. Dels alumnes becats, 5 han realitzat una estada d’un any i 14 una estada d’un quadrimestre.

Els països que els estudiants han escollit per a realitzar les seves estades han estat majoritàriament europeus, algunes de les universitats escollides pels alumnes d’aquest curs 2021-2022 han estat: Université Paris Cité; University of the West of Scotland; Ekonomická Univerzita v Bratislave; Università degli Studi di Torino. 

L’acte ha estat presidit per la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, el degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Antonio Terceño; la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Reus, M. Pilar López Bastida; el responsable de Relacions Institucionals de la FCEE, Albert Fonts i l’exalumna i especialista en coaching laboral, Anna Iglesias.

 

Més informació:

La col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, en relació a la mobilitat dels estudiants, va començar el curs 1995/1996. Però, molts anys abans, el 1988, any de la creació de la FCCE, la Fundació ja va començar a donant suport al col·lectiu de professors a través de la formació d’aquests, amb la voluntat de fer créixer la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials des dels seus inicis.

Durant aquests 28 anys, la Fundació ha becat a un total de 603, que han rebut la Beca Reddis per haver participat en els programes de mobilitat de la FCEE de la URV, per un import global de 380,170€.

Els premis beques  de mobilitat de la Fundació Privada Reddis han contribuït significativament a impulsar el desenvolupament d’estudis compartits de la URV amb més d’una cinquantena d’universitats estrangeres. Aquesta iniciativa ha estat fonamental en la consolidació de fructíferes relacions en l’àmbit acadèmic internacional.

 

 

 

Previous Next

Sergi Aliagas Llurba ha estat el guanyador de la primera Edició del Premi Pere Anguera- Fundació Reddis al Millor Treball de Fi de Grau d'Història Contemporània

Ahir, en un emotiu acte, es va fer públic el treball guanyador de la primera edició del Premi Pere Anguera-Fundació Privada Reddis al Millor Treball de Fi de Grau d'Història Contemporània: “Reusencs i Revolucionaris: la Secció Local del Partit Obrer d'Unificació Marxista a Reus”, de l'autor Sergi Aliagas Llurba.

Aquest premi, impulsat per la Fundació Privada Reddis, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura de Reus té com a finalitat incentivar la creació i difusió de la recerca local a Reus.

Dotat amb 2.500 euros, el premi inclou la publicació del treball guanyador a les Edicions del Centre de Lectura de Reus.

El jurat, format per representants de la Fundació Reddis, membres de l’ISOCAC de la URV i el president del Centre de Lectura de Reus ha destacat del treball guanyador la seva acurada redacció, coherència, i la profunda investigació que presenta. També han remarcat la qualitat dels treballs de Neus Anglès Borràs, Asunción Badia Gimeno i Iker Garcia González.

La presidenta de la Fundació Privada Reddis, Sra. Carme Buixeda, el Rector de la URV, Sr. Josep Pallarès, el president del Centre de Lectura, Sr. Lluís Miquel Pérez i la Catedràtica d'Història Contemporània de la URV, Sra. Montserrat Duch, han presidit l'acte de proclamació del guanyador, que ha comptat amb la presència de la Sra. Sandra Guaita, alcaldessa de Reus i de la vicedecana de la universitat de lletres., Marta  Serrano Coll.


Amb aquest premi, la Fundació Privada Reddis, la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura de Reus reafirmen el compromís amb la promoció de la recerca local i la preservació de la història del territori.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis dona suport a la 7a edició del The Big Draw Festival Reus

La comissió d’ensenyament de la Fundació Privada Reddis dona suport la Dibuix i Educació en la 7a edició del The Big Draw Festival. Un esdeveniment de caràcter internacional que, enguany, treballarà de forma local amb infants de 12 escoles de Reus.

Dibuix i educació, encarregats del projecte, van començar a treballar, el passat 4 d’octubre, amb els alumnes de 4rt i 5è de les escoles: Marià Fortuny, Pompeu Fabra, Eduard Toda, Rosa Sensat, Sant Pau, Misericòrdia, Teresa Miquel, Rubió i Ors, Sant Bernat Calvó, General Prim, Prat de la Riba i Mowgli on realitzen uns tallers de dibuix amb el lema “Drawing with Senses o Els 5 sentits” amb l’objectiu que la canalla conegui les possibilitats del binomi dibuix-pensament, el gran desconegut avui dia a l’escola.

Un projecte internacional, d’innovació pedagògica on es fa ús del dibuix com a eina de pensament, relacionada amb els 3 llenguatges principals del coneixement humà: el matemàtic, el verbal i el gràfic i les seves interrelacions.

Previous Next

Conferència Inaugural del curs 2023-2024 del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp a càrrec del comunicador Pau Font

Ahir a la tarda, a la sala d'actes de la Fundació Privada Reddis va tenir lloc conferència Inaugural del Curs 2023-2024 del CRP (Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp), a càrrec de Pau Font, director de comunicació especialitzat en educació i formació i productor de continguts digitals i audiovisuals amb més de 20 anys d'experiència. La sessió la van obrir el director dels Serveis Territorials del departament d'Educació, Joan Manel Audí, i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Pilar López. 

Font, amb un to humorístic, va donar eines als docents per tal d'apropar-los a la manera de veure el món dels seus alumnes i de forma irònica, però de fons constructiu, proposa l'adaptació del contingut i les dinàmiques que es fan a les aules, amb l'objectiu de connectar millor amb els alumnes.

El Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp dóna suport a l’activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent especialment en temes de formació permanent, de recursos pedagògics i de dinamització de projectes de centre i de la comarca.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form