Previous Next

L’escola pública CEE Font del Lleó inaugura la biblioteca multisensorial SNOEZELEN

L’escola pública CEE Font del Lleó inaugura la biblioteca sensorial SNOEZELEN, el projecte ha comptat amb el suport de la comissió d’esenyament de la Fundació Privada Reddis.

 

L’espai vol potenciar l’estimulació multisensorial amb l’objectiu que a l’alumnat de l’escola aprengui a fer una millor utilització de la informació rebuda de l’entorn. L'estimulació sensorial és qualsevol entrada d'informació al sistema nerviós a través dels diferents sentits. Amb aquest proojecte, es pretén proporcionar noves alternatives en l’atenció educativa per generar un “despertar sensorial” a partir de la pròpia experiència sensorial mitjançant la interacció amb un entorn ple d’estímuls per potenciar el desenvolupament cognitiu i la intencionalitat comunicativa, per a facilitar l’expressió de sentiments, necessitats, desitjos…

 

La biblioteca sensorial SNOEZELEN, a través de diferents espais dedicats als sentits, treballar diferents estímuls, adequant-se en cada cas al perfil de l’usuari; possibilita als infants gaudir de la biblioteca de manera vivencial, i els permet apropar-los-hi la lectura i la biblioteca, de manera més atractiva, crear un entorn integral d’estimulació de tots els sentits i propiciar una experiència vivencial immersiva.

 

En dur a terme una sessió de dinamització de la lectura a l’espai sensorial, s’ofereix, de manera natural, una activitat inclusiva, ja que es dona l’oportunitat a infants amb dificultats sensorials de participar en les activitats proposades.

 

El CEE Font del Lleó és una escola de titularitat pública, del Departament d’Educació que neix el setembre del 2014 dins del Barri Gaudí. L’escola atén alumnes d’entre els 3 i els 21 anys, d’etapes d'educació infantil, primària, secundaria obligatòria, del municipi de Reus i les comarques del Baix Camp i Priorat, amb alguna necessitat específica de suport educatiu derivat d’una discapacitat intel·lectual i/o un trastorn de l’espectre autista, en diferents graus d’afectació. L’objectiu principal que pretén satisfer és que els infants que en facin ús puguin estar exposats/es a estímuls controlats que els permetin percebre diferents sensacions que afavoreixin al seu desenvolupament global i la motivació.

Previous Next

ANS educació, amb el suport de la Fundació Privada Reddis, porta la reina Magarida de Prades i l’artista Marià Fortuny a les escoles i instituts del Baix Camp.

Durant l’any 2024, Ans Educació ha encetat el projecte “Personatges a l’aula” per mostrar alguns personatges històrics destacats del Baix Camp a les escoles i instituts de la zona, amb el suport econòmic de la Fundació Reddis.

 

L’objectiu d’aquest projecte és descobrir la importància del territori dins de l’espai català, espanyol i europeu en els camps de la història i l’art. Per aquest motiu els professionals docents d’Ans Educació van presentar i consensuar amb la Fundació l’elecció de dos personatges clau per portar a terme els Tallers: la reina Margarida de Prades i l’artista Marià Fortuny.

 

Els tallers s’estan duent a terme com a prova pilot aquest curs 2023/24 a un total de 31 classes de 14 centres educatius del Baix Camp, incloent-hi poblacions com Reus, Riudoms, Vinyols, Prades o les Borges del Camp; dirigits a infants i joves entre els 8 i els 14 anys.

 

Els docents de cada centre trien el personatge a treballar adaptant-lo al projecte escolar; en aquest sentit, si s’estudia història medieval, els professors solen triar la reina Margarida o bé si s’estudia l’art, opten per l’artista Marià Fortuny.

 

Gràcies al suport de la Fundació, les activitats són gratuïtes per a tots els centres i per aquest curs les places han estat exhaurides.

 

 

Qui són aquests personatges?

 

La Reina Margarida – Nascuda en terrenys del Comtat de Prades a finals del segle XIV, és considerada l’última reina de la dinastia Catalano-aragonesa, la que s’associa a Guifré el Pilós. Davant la falta de descendència del rei Martí I, la jove noble va ser cridada a Cort per casar-se amb el rei amb l’objectiu de tenir una descendència legítima per la dinastia. Després de nombrosos intents fracassats, la mort del monarca, la deixà vídua amb 20 anys d’edat i amb tota una vida per recórrer. Gràcies a les seves cartes, la seva influència a les diferents corts europees i la relació amb diferents personatges importants del segle XV, descobrim un personatge femení important de les nostres terres amb petjada nacional.

 

El Taller proposat busca mostrar la figura i vida de la reina, i les seves vicissituds viscudes, descobrint el segle XV català en l’àmbit polític, cultural i econòmic.

 

Marià Fortuny – L’artista de Reus i la seva curta vida ens resulta interessant per descobrir aspectes de la vida d’aquest personatge a través de diferents eixos: la seva infància a Reus, els seus viatges pel món oriental i el continent europeu, com es va viure la seva mort i la petjada que ha deixat a la capital i també a Europa. A través de dinàmiques de descoberta i autonomia, l’alumnat descobreix el camí que va dur l’artista a fer-se important i descobrir les seves influències artístiques i posar-les en marxa. Per plasmar-ho hi ha un taller de pintura on l’alumnat coneix les obres més importants i les tècniques més famoses de l’artista.

Previous Next

Ahir, al Centre de Lectura de Reus es va presentar el llibre de Sergi Aliagas, guanyador del 1r Premi Pere Anguera

Ahir, es va presentar el volum 155 de les Edicions del Centre de Lectura de Reus el llibre: “Reusencs i Revolucionaris: la Secció local del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM) a Reus” de Sergi Aliagas, guanyador del 1r Premi Pere Anguera de Reus.

 

Un premi a l’excel·lència del treball de final de grau d’Història Contemporània impulsat per la Fundació Privada Reddis, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili i el mateix Centre de Lectura. El reconeixement que vol esperonar els joves en l’aposta per la recerca de la història contemporània i recordar la tasca de Pere Anguera Nolla en aquest camp, compta amb una dotació econòmica de 2.500 € i inclou la publicació del treball a les Edicions del Centre de Lectura de Reus.

 

Aliagas va decidir que parlar de la Secció Local del POUM, partit amb una trajectòria breu (1935-1937), però intensa, Aliagas respon que va produir-se després de llegir Homenatge a Catalunya, de George Orwell.

 

Podeu recuoerar l'acte al canal de youtube del Centre de Lectura:

 

Previous Next

La Fundació Privada Reddis premia els millors treballs de recerca de Batxillerat i els millors treballs de projecte de Formació Professional del Baix Camp

Amb aquests guardons la Fundació premia l’excel·lència i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

 

La Fundació Privada Reddis ha lliurat, en la seva tretzena edició, els Premis als treballs de Recerca de Batxillerat i, per novè any, els Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional que han realitzat els alumnes dels instituts de la comarca.

Aquests premis s’organitzen amb l’objectiu de potenciar la recerca i la investigació a l’ensenyament secundari post obligatori i de donar un impuls a la Formació Professional.

La Fundació ha entregat un total de 7 Premis, a les promocions del curs 2022-2023, 4 Premis de Recerca als alumnes de Batxillerat, i 3 Premis als millors treballs de projecte de Formació Professional.

El jurat dels treballs de recerca de batxillerat, presidit pel Sr. Francesc Valverde (en representació del Departament d’Educació) i format per la Sra. Montserrat Jove, en representació de la universitat Rovira i Virgili), el Sr. Miquel Lopez, en representació dels directors/es dels centres de secundària del Baix Camp, la Sra. Àngels Bigorra (en representació de la Fundació Privada Reddis) i la Sra. Mª Jesús Navarro, en representació de la Fundació Privada Reddis, ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT (13a edició):

Àmbit Científic – Tecnològic

  • 1er. Premi: Trilogia de la diabetis. Per Aleix Vernet Siuró (INS Cambrils).
  • 2on. Premi:  Fecundació in Vitro del eriçons de mar. Per Pau González Mestre (INS Cambrils)

Àmbit d’Humanitats, Ciències Socials i Art

  • 1r. Premi: Reus, una ciutat emprenedora. Per Joaquim Vallès Ballester (INS Domenech i Montaner de Reus)
  • 2on. Premi: Quins canvis proposa el nihilisme. Per Lluc Falceto Fernàndez (INS Ramon Berenguer IV)

El jurat dels Premis de Formació Professional presidit pel Sr. Josep Camps, en representació del Departament d'Educació, President, la Sra. Mar Pàmies en representació de la Universitat Rovira i Virgili, el Sr. Joan Figueras en representació dels centres de secundària del Baix Camp, el Sr. Valero Camps, en representació de la Fundació Privada Reddis i el Sr. Josep Andreu, en representació de la Fundació Privada Reddis, Secretari, ha establert els següents premis:

PREMIS ALS TREBALLS DE PROJECTE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (9a edició):

  • 1r. Premi: Descobrim la Resclosa. Per Kamar Bartolí Fernández (INS. Horticultura i Jardineria de Reus
  • 2on. Premi: El camí del Rec. Un espai natural per descobrir, conèixer, valorar i protegir. Per Judith Condeminas Sánchez (INS. Horticultura i Jardineria de Reus)
  • 3er. Premi: Depuradora als Domus – Avantprojecte de la depuradora ecològica dels Domus. Per Eva Checa Isern (INS. Horticultura i Jardineria de Reus)

Els alumnes seleccionats van exposar els seus treballs de recerca i de projecte fa unes setmanes davant del Jurat dels Premis.

Els guanyadors i guanyadores han rebut els premis en un acte de lliurament presidit pel president de la Fundació Privada Reddis, Sr. Lluís Colomés, la Sra. Montserrat Jové, en representació de la universitat Rovira i Virgili, el Sr. Josep Camps, president del Jurat del Premis de Formació Professional, la  Sra. Pilar Lopez, regidora d'ensenyament de l'Ajuntament de Reus i el  Sr. Joan Manel Audí Gil, director dels Serveis Territorials d'Educació a Taragona.

L’acte ha comptat amb la presència dels pares i familiars de tots els alumnes becats.

Un any més, la Fundació Privada Reddis vol remarcar la qualitat dels treballs premiats i encoratja als alumnes a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

El jurat felicita els/les autors/es dels treballs premiats, i els de la resta dels treballs presentats en aquesta tretzena edició, en vol remarcar la seva qualitat i els encoratja a seguir avançant en l’àmbit de la recerca com a forma d’enriquiment personal i professional.

Previous Next

La FIRST LEGO League Tarragona-Reus reunirà prop de 340 joves per resoldre un repte sobre tecnologia i arts

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza la 13a edició de FIRST® LEGO® League a la demarcació de Tarragona. Enguany els tornejos FIRST LEGO League Challenge (de 10 a 16 anys) i FIRST LEGO League Explore (de 6 a 9 anys) tindran lloc el dissabte 10 de febrer a les instal·lacions de Fira de Reus. Un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, dels ajuntaments de Tarragona i de Reus, de la Fundació Privada Reddis i de l’empresa IDIADA, on participaran en total 341 joves organitzats en 46 equips procedents de 20 centres educatius i entitats de la demarcació: 197 competiran a la categoria FIRST LEGO League Challenge i 144 ho faran a la modalitat FIRST LEGO League Explore.

 

La FIRST LEGO League és un esdeveniment en què la ciència, la tecnologia i la diversió són protagonistes alhora que promou entre joves el jovent el desenvolupament d'habilitats de pensament crític, experimentació i disseny creatiu, els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

 

El repte Master PieceTM

 

FIRST LEGO League desafia cada temporada els joves a resoldre problemes del món real mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. En aquesta edició, el Desafiament Master PieceTM convida els equips a investigar com poden usar la tecnologia i les arts per ajudar a involucrar altres persones o incrementar la participació en una activitat que els agradi fer. Per exemple, el patinatge o col·leccionar monedes antigues. Exploraran la capacitat i possibilitats que ofereixen les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) per inspirar el seu esperit innovador i la creativitat artística sense limitar la seva creativitat.

 

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 anys tenen el seu espai destacat en el programa: FIRST LEGO League Explore. Enguany el desafiament els porta a elaborar un petit treball d’investigació en què desenvolupen una solució al repte plantejat i preparen un pòster d'equip amb el resultat de la recerca. A més,programen i construeixen una maqueta programable basada en peces LEGO® Education WeDo, definida i elaborada en la seva totalitat pel propi equip, que sigui capaç de superar algun repte definit per l’equip sobre la temàtica. El dia del torneig compartiran les seves idees, la maqueta i el que l’equip ha après, davant d’un equip de científics.

 

Els i les participants més grans de FIRST LEGO League Challenge es converteixen en aquesta ocasió en científiques, enginyeres i artistes i pensen com a tal per elaborar un projecte d’innovació en el que identifiquen una activitat que els apassiona, exploren les formes en què les persones comparteixen els seus interessos, pensen formes creatives de fer-ho utilitzant les arts com a guia, i dissenyen i creen una solució per ajudar les persones a aprendre sobre les seves passions. A més, dissenyen, construeixen i programen un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO MINDSTORMS per resoldre sobre un tauler oficial el major nombre de missions proposades.

 

El dia del torneig els equips defensaran els resultats del seu treball davant d’un jurat i posaran a prova el funcionament del seu robot davant d’àrbitres. Tot això ho fan a través dels valors FIRST: descobriment, innovació, impacte, inclusió, treballs en equip i diversió.

 

Molts dels equips participants a FLL Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen a les escoles provincial per escollir els representants. Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. 

 

L’Asociación Ingeniera Soy és l'entitat encarregada d'impulsar FIRST LEGO League a l’Estat espanyol. En conjunt, se celebren tornejos classificatoris a 32 ciutats amb la participació de més de 1.200 equips i 9.000 participants.

Recupera el tercer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues"

Recupera el tercer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues" a través del canal de Youtube de Canal Reus Televisió. 

En aquest programa es destaquen les trajectòries de la Maria Àngels Ollé i de la Misericòrdia Bach, dues pedagogues que van impulsar les primeres Escoles Actives a Reus i al país.

 

Sense oblidar a la Teresa Vallverdú que més tard va adaptar aquest model educatiu.

 

La sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues" és una idea original de Joan Navais, dirigida per Mireia Jansà i produïda per Canal Reus Doc. que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l'Ajuntament de Reus.

Previous Next

La Comissió d'educació de la Fundació Privada Reddis col·labora en la "Formació a la carta" dels centres educatius públics

La comissió d’educació de la Fundació Privada Reddis subvenciona, un any més, formació per a docents de Reus i Baix Camp, però aquest curs 2023-2024 ofereix un format "a la carta".

 

Cinc centres educatius públics de Reus i Baix Camp han iniciat diferents sessions de formació subvencionades per la Fundació Privada Reddis i dissenyades per les necessitats específiques per cada escola.

 

Els centres són diversos, els projectes educatius singulars i les necessitats concretes. Aquesta realitat ha motivat la Fundació a intentar donar resposta a les inquietuds dels docents oferint subvencions per realitzar la formació en centre que cada comunitat educativa necessita.

 

Alguns centres, com les escoles Abel Ferrater de La Selva del Camp i Santa Anna de Castellvell, s'han agrupat per ampliar i aprofundir en el seu coneixement sobre els components del currículum i el vincle amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a partir de la proposta de la ponent Mònica Carrasco. La finalitat és crear un projecte transversal i global dels ODS amb impacte directe al centre.

 

L’escola de Maspujols i la Ramón Sugrañes d’Almoster volen explorar conjuntament noves metodologies com les Capses d’aprenentatge de la mà de les formadores Sara Guerrero Albuixech i Margarita Rodríguez Vidal.

 

Un format diferent és el que ha triat l'escola Serra de Prades que ha preparat un cicle de dues xerrades amb l'educadora i mediadora Alba Castellví. La primera sessió dedicada a parlar de com gestionar els mòbils o les tauletes en el nostre dia a dia i porta per títol "Pantalles: quantes, quan i com". La segona gira al voltant de com educar els infants en l'autonomia i la seguretat amb "Els hàbits que els faran feliços".

 

L'objectiu de la Fundació Privada Reddis amb aquesta subvenció és col·laborar en la millora contínua dels centres educatius.

Previous Next

7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

El passat divendres, 14 de desembre, el Castell del Paborde de la Selva del Camp va acollir l'acte de lliurament de guardons del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que, ha inclòs també l'entrega del 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social, i ha estat conduït pel periodista de Reusdigital.cat, Raúl Rodríguez.

Es tracta d'uns premis organitzats per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio de Reus i, per primera vegada, també per la Fundació Privada Reddis i la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En Joan Marc era un jove company periodista, que es va forjar a Reusdigital.cat, que va ser cofundador de la darrera etapa de LANOVA Ràdio de Reus, i que, quan ens va deixar, tenia només 27 anys. En Xavier era pagès, pintor d’ofici i col·laborador i amic de Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus. Des dels anys 70 va ser un activista compromès amb el canvi social, la solidaritat, la pau, el desarmament, l'ecologia i l'alliberament dels pobles.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de la Selva del Camp i Òmnium Cultural Baix Camp.

El Premi Joan Marc Salvat s’adreça a joves periodistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i pretén reconèixer treballs, ja siguin de premsa escrita, de ràdio, audiovisuals o de l’àmbit del fotoperiodisme, que tractin alguna temàtica relacionada amb el territori.  

 

Premi Òmnium Cultural Baix Camp:

El Premi Òmnium Cultural Baix Camp està valorat en 350 euros i s’adreça a alumnes que cursen estudis relacionats amb el món de la comunicació. 

Enguany, ha reconegut un recull d’articles periodístics situats a la ciutat de Tarragona, publicats al Fet a Tarragona, i que signa el jove Gio Gonzales.

 

Segon Premi ex aequo:

El jurat ha decidit que el segon premi d’enguany, valorat en 700 euros, sigui ex aequo. El primer dels premiats ha estat un pòdcast amb un to jove que s'emet des de l'estiu de 2022 a LANOVA Ràdio de Reus, 'Molt de Show', conduït per Artur Baiges i Gerard Ferré.

 

També s'ha reconegut un article periodístic sobre un ofici que "dona vida a guitarres i llaguts de fa centenars d’any". El treball, d'Anna Fortuny, és 'Parlar l’idioma dels instruments antics', és publicat a Singulars Magazín i explica la història d’en Joan Pellissa, el guitarrer de la Fatarella.

 

Primer premi:

El primer Premi d’aquest 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, valorat en 900 euros, l'han rebut Andreu Rauet, Adrià Tella i Víctor Gómez. S'ha reconegut el tractament en profunditat que hi ha darrere d''El Cas CF Reus. Buscant culpables', un documental elaborat com a Treball de Final de Grau.

 

Trajectòria:

L’organització del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat ha volgut reconèixer el recorregut professional d’un jove periodista de casa nostra, Antonio Mellado i Cardoner. Va ser el guanyador del Primer premi de la 1a edició del Joan Marc Salvat l’any 2016, i actualment ocupa el lloc que va ocupar el Joan Marc, és el director dels mitjans locals, Ràdio la Selva i Canal Camp.

Ell mateix, al costat de Lluís Cuartero, des de Canal Camp, ha signat el documental ‘Paretdelgada: un fil d’esperança’, sobre els Aplecs de Paret Delgada, i ara es troben treballant en una sèrie sobre la guerra civil a la Selva del Camp.

 

Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé:

El 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social i valorat en 900 euros, s'ha atorgat a un reportatge que tracta el fort impacte que genera sobre el territori l’arribada de creuers turístics al Port de Tarragona, 'Tarragona preveu rebre fins a 250.000 creueristes anuals la pròxima dècada', publicat a La Directa. L'autor de l'obra és Oriol Lleonart.

Per cloure l'acte, s'ha gaudit de l'actuació musical d'Olga Pes, qui ha treballat en diferents gèneres musicals i actualment es mou entre el pop-folk, el jazz i el mantra. Fa poc acaba d’editar dos discos a la vegada, 'Hello Sun' i 'Hello Moon'.

 

Text i fotografies: Reusdigital.cat

https://reusdigital.cat/noticies/el-camp/ja-es-coneixen-els-guardonats-del-7e-premi-de-periodisme-jove-joan-marc-salvat

Segon capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".

Ja es pot visualitzar en obert, a través del canal de youtube de Canal Reus Televisió, el segon capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".

En aquest segon episodi coneixerem Teresa Mañé, una anarquista que va impulsar la primera escola laica i d'ensenyança mixta a Reus. També commemorarem a Cèlia Artiga per la seva tasca en la lluita per a la dignificació de l'Escola Pública durant el Franquisme.

La sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues" és una idea original de Joan Navais, dirigida per Mireia Jansà i produïda per Canal Reus Doc. que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l'Ajuntament de Reus.

Primer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".

Ja es pot visualitzar en obert, a través del canal de youtube de Canal Reus Televisió, el primer capítol de la sèrie documental "Reus, ciutat de pedagogues".


La sèrie documental és una idea original de Joan Navais
, dirigida per Mireia Jansà i produïda per Canal Reus Doc. que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la regidoria de promoció econòmica, innovació i coneixement de l'Ajuntament de Reus.


En aquest primer episodi parlem de dos personatges cabdals a Reus en la normalització del català a l'escola. Salvador Vilanova i Teresa Miquel i Pàmies van ser dues persones que, cadascuna en la seva època, van fer grans aportacions en aquest àmbit.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form