Previous Next

COL·LABORACIÓ EN EL PREMI DE PERIODISME JOVE JOAN MARC SALVAT I I PREMI XAVIER JOANPERE OLIVÉ

Ahir al vespre, al Castell del Paborde de la Selva del Camp, es va lliurar el Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat i el I Premi Xavier Joanpere Olivé de temàtica social que organitzen Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio de Reus i que compten amb el suport de la Fundació Reddis entre d'altres col·laboradors i patrocinadors públics i privats.

Pel que fa al Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, el premi Òmnium Baix Camp (que reconeix la feina feta per un alumne que cursi estudis relacionats amb el Periodisme i la Comunicació) ha estat per al selvatà Andreu Rauet, conductor de l'espai 'Fot-li esports!', de LANOVA Ràdio. Aquest rebrà 350 euros per a material informàtic. 

El segon premi, valorat en 700 euros, ha estat ex aequo per a la periodista Neus Bertola, per un seguit de peces fetes i emeses a 'Canal Reus TV'; i per a Ariadna Martínez, Irene Margalef i Alba Cartanyà, pel seu programa radiofònic 'L'alternativa', que s'emet a LANOVA Ràdio i en altres emissores del territori com 'Ràdio Cambrils'. 

Valorat en 900 euros, el primer premi ha estat per a la fotogràfa Anna López, Analofi, per la mostra 'Llàgrimes de sirena'. Finalment, el premi a la trajectòria (també de 900 euros) ha estat per a la comunicadora ebrenca Bertra Treig. Aquesta ha estat a la secció d'esports de 'Canal Reus TV', i actualment forma part de la redacció del 'Canal Terres de l'Ebre'. 

Pel que fa al 1r Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé de Temàtica Social, les premiades han estat Raquel Fabregat i Ariadna Cortiella, autores del reportatge audiovisual ‘Mirades al futur’. Són dues estudiants de periodisme de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que van decidir viatjar fins a Udaipur (a l'Índia), de la mà de l'ONG Kolam, per conèixer l'empoderament de la dona en aquella zona del país.